Blog

İşletmeler Dijital Dönüşüm Yolculuğunun Neresinde?

Dijital dönüşüm, tüm şirketlerin büyümesinde önemli bir adımdır. Dijital dönüşümün amacı, işletmenizin daha başarılı olmasını sağlamak ve işletmenizi daha kârlı hale getirmek için doğru ekipmanı, araçları ve bilgiyi iş süreçlerinize dahil etmektir. Doğru yapıldığı takdirde, dijitale geçmek şirket verimliliğini artırabilir, maliyetleri düşürebilir, çevikliği artırabilir, müşteri deneyimini geliştirebilir ve gelecekle ilgili yeni öngörüler sunabilir.

İşletmenizin, dijital dönüşüm yolculuğunun neresinde olduğunu ve bundan sonra hangi adımları atmanız gerektiğini bilmek işletmenizin dijital dönüşümü daha hızlı ve kolay benimsemesini sağlayacaktır.

 

İşletmelerin Dijital Dönüşüm Yolculuğu

Çoğu işletme dijital dönüşümün gerekli olduğunu bilse de, birçoğu dijitale geçiş için başarılı bir planın nasıl planlanacağı ve uygulanacağı konusunda endişeli veya emin değil. Dönüşüm tek başına teknoloji ile gerçekleşmemektedir. Doğru bir dijital dönüşüm için doğru teknolojinin seçilmesi ve bu teknolojinin en verimli şekilde iş süreçlerine dahil edilmesi gerekmektedir.

Çok sayıda işletme, çoğu iş sürecinin özellikle kağıt biçiminde olduğu durumlarda iş verilerini güvenli bir şekilde yönetmek, saklamak ve bunlardan değer elde etmek için yoğun efor sarf ediyor. Bu sebeple kuruluşlar; bilginin yaratılma, yönetilme ve depolanma biçimini dijitale dönüştürerek gerçek anlamda dijital dönüşüme doğru bir başlangıç yapabilirler.

 

Dijital Dönüşüm Farkındalığı

Hiçbir dijital dönüşüm yolculuğu aynı değildir, ancak her yolculuğun bir başlangıcı vardır. Bu başlangıç işletme içindeki dijital dönüşüm farkındalığının oluşmasıdır. Çoğu işletme iş süreçlerinin zaman içinde artmasıyla birlikte bu iş süreçlerini daha verimli ve hızlı hâle getirerek maliyetlerini azaltmayı amaçlar. Bu durum o işletmelerde dijital dönüşüm farkındalığının oluşmasını sağlar. İhtiyaçlardan yola çıkan dijital dönüşüm fikirleri işletmeleri başarıya ulaştırır.

 

Fiziksel Depolamadan Dijitale Geçiş

Dijital dönüşüm yolculuğunun başında olan işletmeler ilk olarak aktif fiziksel kayıtlarını dijital formatlara dönüştürerek bilgileri birleştirmeli ve kopyaları ortadan kaldırmalıdır. Fiziksel depolamadan dijitale geçilmesi kağıt kullanımını ve depolama maliyetlerini azaltır. Dijitale geçişin diğer bir avantajı ise işletmelerin bu belgelere daha kolay ve hızlı şekilde ulaşmasıdır.

 

Düzensiz Dijitalleşme

Dijital dönüşüm yolculuğunun bu aşamasındaki şirketler işlerini daha iyi yönetilebilir hale getirmek için yeni teknolojiler benimsemişlerdir ama dijitale geçiş sürecinde düzensizlikler mevcuttur. Düzensiz depolama bunlardan biridir. Eğer bir işletmede dijitalleşme sürecinde iş süreçlerinin gerçekleştirilme ve depolanmasıyla ilgili net kurallar benimsenmemişse ise iş süreçlerinin bazılarının fiziksel, bazılarının dijital gerçekleşmesi karışıklıklar yaratır. Bu yüzden dijitalleşme yolculuğunda işletmeler organize olmalıdır.

 

Tam Verimlilik Süreci

Bu adımda şirketler, müşterilerin ihtiyaçlarını tahmin etmek, değerli iş öngörülerini toplamak, iletişimi geliştirmek ve çalışanlarına daha verimli çalışma yolları sağlamak için dijitalleşme süreçlerini başarıyla gerçekleştirmiştir. Yani zaman alıcı manuel süreçler, ekiplerin daha stratejik işlere ve fikirlere odaklanmasını sağlamak için otomatik hale getirilmiştir. Bu aşamadaki bir şirket yalnızca mevcut ihtiyaçlarını anlamakla kalmaz, aynı zamanda gelecekteki trendlere hazırlanmaya ve uyum sağlamaya devam eder.

 

Dijital Dönüşüm Yolculuğu Ne Zaman Biter?

Dijital dönüşümü tam olarak kavrayamayan işletmelerin en büyük yanılgılarından birisi dijital dönüşümü tamamlanan bir süreç olarak görmeleridir. Dijital dönüşüm asla tam anlamıyla tamamlanamaz. Kuruluşların ve insanların çalışma şeklini değiştirmeye devam edecek yeni araçlar, sistemler ve süreçler oluşmaya devam edecektir. Bu yüzden işletmeler, dijital dönüşümü merkezde tutarak iş kalitesini artırmak için yeni teknolojileri benimsemeye devam etmelidir.

 

Şirketinizin Dijital Dönüşüm Yolculuğuna Destek Oluyoruz

MDP Group; işletmelerin finans, muhasebe, insan kaynakları ve birçok alandaki iş süreçlerini kolaylaştıran dijital dönüşüm çözümleri sunmaktadır. SAP kullanan işletmelere özel geliştirdiğimiz çözümler, SAP ile %100 entegre olarak çalışır böylece işletmeler SAP sistemleri üzerinden tüm süreçleri kolaylıkla yönetebilir ve takip edebilir.

SAP çözümlerimiz hakkında bilgi almak ve kullanmaya başlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.