Adı, şirketin orijinal Almanca adı olan Systemanalyse Programmentwicklung'un ilk harfleri olan Alman yazılım firması SAP, kurumsal uygulama yazılımlarında pazar lideridir. Her boyuttaki tüm sektörlerdeki şirketlerin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olan SAP, dünyanın işlem gelirinin % 77'sine dokunur.
180'den fazla ülkede 440.000 müşterisi, 140'tan fazla ülkede 101.150 çalışanı ve 21.000’den fazla küresel iş ortağı ile Avrupa’nın en büyük şirketlerinden biri olan SAP nedir? SAP ne iş yapıyor? Ve SAP'nin tanıtılmasından kimler faydalanabilir? Almanya merkezli yazılım devi ve onun kurumsal yazılımı hakkında en önemli bilgileri sizler için özetledik.
İçindekiler
Açılımı “Sistem Analizi ve Program Geliştirme” anlamına gelen SAP’nin yasal kurumsal adı günümüzde SAP SE'dir - SE, Avrupa Birliği şirket hukukuna göre tescilli bir kamu şirketi olan socialetas Europaea'nın kısaltmasıdır. Şirket nesnelerin İnterneti (IoT) ve gelişmiş analiz teknolojileriyle müşterilerin işletmelerini akıllı işletmelere dönüştürmelerine yardımcı olur. Uçtan uca uygulama ve hizmet paketleriyle müşterilerinin karlı bir şekilde çalışmasına, sürekli uyum sağlamasına ve fark yaratmasına olanak tanır.
SAP, kuruluşlar arasında etkin veri işlemeyi ve bilgi akışını kolaylaştıran çözümler geliştiren, iş süreçlerinin yönetimi için dünyanın önde gelen yazılım üreticilerinden biridir.
1972'de kurulan şirket beş kişilik küçük bir girişimden, merkezi Almanya'nın Walldorf kentinde bulunan ve dünya çapında 100.000'den fazla çalışanı olan çok uluslu bir işletmeye dönüşmüştür.
SAP, orijinal SAP R / 2 ve SAP R / 3 yazılımını piyasaya sürerek kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımı için evrensel bir standart oluşturmuş oldu. Artık SAP S / 4HANA, büyük miktarda veriyi işlemek ve yapay zeka ve makine öğrenimi gibi gelişmiş teknolojileri desteklemek için bellek içi bilgi işlemin gücünü kullanarak ERP'yi bir sonraki seviyeye taşıyor.
Şirketin entegre uygulamaları, bir işletmenin tüm bölümlerini tamamen dijital bir platformda akıllı bir ürün setine bağlayarak, süreç odaklı eski platformun yerini alır. Bugün SAP, 220 milyondan fazla bulut kullanıcısına, tüm iş işlevlerini kapsayan 100'den fazla çözüme ve herhangi bir sağlayıcının en geniş bulut portföyüne sahiptir.
SAP, her büyüklükte ve sektörden şirket ve kuruluşların işlerini karlı bir şekilde yürütmelerine, sürekli uyum sağlamalarına ve sürdürülebilir şekilde büyümelerine yardımcı olur.
Şirket, küçük, orta ve büyük ölçekli şirketler tarafından kullanılan yazılım çözümleri geliştirmektedir. Standart uygulamalar, endüstri çözümleri, platformlar ve teknolojilerle her iş süreci haritalandırılabilir ve tasarlanabilir. SAP yazılımları, hammadde satın almadan üretime ve müşteri memnuniyetine kadar tüm verileri tek bir platformda toplar ve işler.
SAP çözümleri, bir kullanıcının konumlarına "şirket içinde" kurulabilir veya buluttan kullanılabilir, bu da şirketlerin tüm değer zincirini analiz etmesine ve verimli bir şekilde tasarlamasına yardımcı olur. SAP çözümleri, bir makinenin ne zaman tamir edilmesi gerektiği veya gelecek altı ayda gelirin nasıl gelişeceği gibi tahminler oluşturmak için de kullanılabilir.
Ayrıca SAP, müşterilerin satın alma deneyimi ve müşteri geri bildirimi gibi duygusal faktörlere ilişkin deneyim verileriyle iş süreçlerindeki operasyonel verileri sorunsuz bir şekilde birbirine bağlamasına yardımcı olur. Bu, şirketlerin müşterilerini daha iyi anlamalarını ve onlara yanıt vermelerini sağlar.
Geleneksel çalışma sistemlerinde her departman kendi operasyonel verilerini ayrı bir veritabanında depolayarak veri yönetimini merkezden uzaklaştırır. Bu, farklı işletme işlevlerinden çalışanların birbirlerinin bilgilerine erişmesini zorlaştırır. Ayrıca, birden çok departman arasında verilerin tekrarlanması, BT depolama maliyetlerini ve veri hatası riskini artırır.
SAP yazılımı, veri yönetimini merkezileştirerek, farklı iş dökümanlarının tek bir sistem ve gerçeklik üzerinde görüntülenmesini sağlar. Bu sayede, farklı departmanların çalışanları işletme genelindeki verilere kolay erişim sağlayarak şirketin karmaşık iş süreçlerini daha iyi yönetmesine yardımcı olur. Sonuç olarak, işletmeler iş akışlarını hızlandırabilir, operasyonel verimliliği artırabilir, üretkenliği artırabilir, müşteri deneyimlerini geliştirebilir ve sonuçta kârlarını artırabilir.
Şirket 1972 yılında kurulduğundan bu yana, gerçek zamanlı veri işleme için standart çözümlerin geliştirilmesine kendini adamış ve “SAP Kurumsal Kaynak Planlaması (SAP ERP)” ile bugün çalışma şeklimizi değiştirmiştir. Bu bağlamda, SAP belki de en çok SAP R / 3 adlı bir ürünle tanınır. İstemci / sunucu mimarisi o zamanlar devrim niteliğindeydi, çünkü kullanıcıların verilere küresel olarak dağıtılmış konumlardan gerçek zamanlı olarak erişmesine izin vererek, çalışanların süreç verimliliğini daha önce ulaşılamaz seviyelere yükseltiyordu.
ERP, "kurumsal kaynak planlaması" anlamına gelir. ERP yazılımı; tedarik, üretim, malzeme yönetimi, satış, pazarlama, finans ve insan kaynakları gibi tüm temel iş alanlarını içerir.
SAP, iş çözümleri için standart yazılım geliştiren ilk şirketlerden biriydi ve endüstri lideri ERP çözümleri sunmaya devam ediyor.
SAP, çok çeşitli departmanlara, çeşitli çözüm imkanları sunar:
Dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden olan SAP’nin dünya çapında +18.300 ortağı var. 200 milyon bulut kullanıcıları 180 ülkede SAP çözümlerinden yararlanıyor.
Peki SAP'yi dünyanın bir numaralı yazılım şirketi yapan ne? Bu sorunun en kısa cevabı, akıllı teknolojiler, iş süreçlerinde liderlik ve kırk yıllık inovasyon.
En iyi iş yazılımı, günümüzün ihtiyaçlarını karşılar ve maliyetli entegrasyon olmadan gelecekte büyümeye olanak tanır. SAP, portföyünde bir Lider olarak kabul edilir, bu nedenle ödün vermek zorunda kalmazsınız.
IDC MarketScape'in dünya çapında SaaS ve bulut özellikli üretim ERP uygulamaları için bu 2019 IDC MarketScape içinde Liderler kategorisinde SAP'yi neden konumlandırdığını okuyun.
Digital Commerce Magic Quadrant Leader: Gartner, üst üste 6. kez, vizyonu uygulama yeteneği ve eksiksizliği nedeniyle SAP'yi Magic Quadrant'a yerleştiriyor.
SAP, mevcut teklif, strateji ve pazar mevcudiyeti kategorilerindeki puanlarına göre The Forrester Wave: Analytics for Analytics'te lider olarak kabul edildi.
SAP, AI ve IoT gibi yerleşik oyun değiştiricilerle Gartner Magic Quadrant'ta Supply Chain Planning System of Record'da Lider olarak adlandırıldı.
IDC Marketscape, SAP Concur'u 2018 için seyahat ve harcama çözümlerinde pazar lideri olarak derecelendirdi. "% 85'e yaklaşan bulut penetrasyonu ile seyahat ve gider uygulamaları, işletmelerin dijital olarak dönüşmesi için etkili bir ilk adım haline geldi."
Gartner, SAP'yi Multiexperience Development Platforms (MXDP) - dijital temas noktalarında üzerinde deneyimler oluşturmak için kullanılan platformlarda Lider olarak gösteriyor.
MDP Group, SAP ile %100 entegre çalışan güvenilir ek çözümler üretirken SAP PI/PO, SAP EWM, SAP ABAP danışmanlık hizmeti verir.
Otomatikleştirilmiş Bireysel Öneri Sistemleri
Bir işletme için çalışanların katılımı, artan kalite ve düşen maliyetler çok önemlidir. Bu sistemler aracılığı ile iletilen...
SAPUI5’i Tanıyalım
SAPUI5, herhangi bir tarayıcı ile çalışan, Javascript, CSS ve HTML5 tabanlı bir UI (kullanıcı arayüzü) teknolojisidir. UI, kullanıcının...
SAP ERP İş Süreçlerini Nasıl Kolaylaştırır?
Farklı uygulamalar bir araya gelip silolar halinde çalıştığında ve birbiriyle bağlantı kuramadığında verimsizliklerin, eksikliklerin ve...
Donanım Varlık Yönetimi Nedir?
BT Varlık Yönetimi (ITAM) Nedir? BT Varlık Yönetimi (IT Asset Management), organizasyonların sahip olduğu BT varlıklarının...
SAP GTS İşletmelere Ne Sunuyor?
Küresel ticaret, oldukça karmaşık bir süreçtir. Bu yüzden düzenleyici, her sipariş için doğru olanı uygulanması ve sevkiyatı gibi tüm...
SAP Müşteri Portali Çözümü Nedir? Ne Sağlar?
Değişen tüketim alışkanlıkları ile birlikte firmalar müşterilerine daha kolay ve hızlı alışveriş deneyimi sunabilmek için...
Neden SAP Integration Suite Kullanmalısınız?
Başarılı bir şirketin temeli olan entegrasyon, şirketler için en önemli stratejik önceliğe sahiptir. Bunun nedeni ise, şirketlerin sahip...
SAP XI/PI/PO Nedir? SAP PI/PO Danışmanlığı Nedir?
SAP XI, SAP PI ve SAP PO; SAP’nin farklı sistemler ve uygulamalar ile entegre edilmesini sağlayan modüllerdir. Bu modüller SAP NetWeaver ürün...
SAP Signavio Process Transformation Suite Nedir?
SAP Signavio Process Transformation Suite, şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarını hızlandırmalarına yardımcı olacak güçlü bir...
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.