İçindekiler
Dijital Dönüşüm, işletmelerin ve çalışanlarının, stratejisini, planlarını, çalışma biçimlerini baştan aşağı değiştiren bir süreçtir. Kısacası kurumlarda kültür değişimini ifade etmektedir.
Dijital dönüşüm, kurumların stratejilerinde, iş modellerinde, kurulan iş birliklerinde yeni dönemde etkisini daha fazla hissettirmeye başladı. Özellikle tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Coronavirus salgını, bu alandaki stratejilerin ve çalışmaların önemini bir kez daha herkese hatırlatmakta ve yeni dünyada dijitalleşmenin hayati fonksiyonunu da gözler önüne sermektedir. Hem globalde hem de Türkiye’de kurumlar, dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunun artık farkında. Covid-19 tehlikesi ile karşı karşıya kaldığımız dönemde salgın öncesinde bizlere çok uzak gibi görünen bir yaşamın aslında ne kadar yakınımızda olduğunu gösterdi. Bu süreçte teknoloji kullanımına ve dijitalleşmeye hızlı bir geçiş yapıldı. Bu tip krizler kurumlara dijital dönüşümün ne kadar önemli ve elzem olduğunu gösterdi. Hızla hayata geçirilen yeniliklerin bir yandan da geleceğe yatırım olduğunun farkına varmamızı sağladı.
Kurumlar için önceleri tercih konusu olan dijital dönüşüm projeleri artık sürdürebilirlik için zorunlu hale geldi. Tüm dünyada bu süreç konuşulduğu kadar hızlı ilerlemiyordu, ancak yaşanılan bu zorlu dönemde dijitalizasyonun önemini daha iyi anlaşıldı.
Dönüşüm, rekabete yenilmemek, daha da önemlisi rekabette öne geçmek için artık kesinlikle bir seçenek değil, Zorunluluk hem de acilen ve doğru yönetim ile ele alınması gereken kurumlar için hayati bir zorunluluk.
Yapısı, alanı ne olursa olsun, en büyüğünden en küçüğüne kadar, tüm kurumlar Dijital Dönüşüm geçişini yaşamak zorunda. Ancak dijitalleşebilenler gelecekte de var olabilecek, yapamayanlar elenecek, geride kalacak.
Dünyaca içiden geçtiğimiz bu yeni süreçte tüm sektörlerin kendini yeniden tanımlamasını gerekli kılıyor. Bireysel ve Kurumsal gelişimin hem kişisel hem kurumsal varlığını sürdürebilmenin temelinde ise artık dijitalleşme yer alıyor. Yani ; yeni normal hayatımızın başrol oyuncusu Dijitalizasyon.
Pandemi sürecini en az hasarla atlatan şirketlerin başında şüphesiz Dijital dönüşüm yolculuğunu tamamlamış, dönüşümü hayatlarının bir parçası haline getirmiş kurumlar yer almaktadır.
Bu süreci yine en az hasarla atlatmak isteyen firmalarda rotasını e-dönüşüm projelerine çevirdiler, hem kendilerini hem çalışanlarını riske atmadan bu süreci tamamladılar, tamamlamaya devem ediyorlar.
Yapılacak ilk iş sorulacak ilk soru, dönüşüme nereden başlanmalı?
Bir çok şirket dönüşüme üretim/Satış alanlarındaki yenilikler ile başlıyor. Bununla birlikte yine bir çok firma da değişim sürecine Finans ve İnsan kaynakları alanlarından başlamaktadır.
Çözüm Yönetimi ekipleri tarafından yapılacak ilk iş, Analiz. Ilgili ekipler kurum analizini başarılı bir şekilde çıkartıp dönüşüme nereden başlanacağına karar verip ilk dönüşüm projesini başlatmalıdırlar.
MDP olarak, Kurumların çözüm ekipleri ile bir araya gelerek, gerekli konularda çözüm analizlerini yapıp, proje detaylarını çıkartılıp olası en hızlı ve düzenli süreçte dönüşüm projelerinin devreye alınmasını sağlamaktayız.
MDP Group olarak ülkemizinde içinde bulunduğu zorlu süreçte iş ortaklarımızın dijital dönüşüm projelerine hız kesmeden devam edip, süreçlerinin sekteye uğramaması adına elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.
SAP e-Ödeme çözümü, SAP e-Hesap Özeti çözümü, SAP e-Mutabakat, ve diğer tüm e-dönüşüm çözümlerimiz firmaların e-dönüşüme süreçlerine eşlik ediyoruz.
Sizler de SAP ile dijital dönüşüm yolculuğuna adım atmak, bu yolda yeni rotalar oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Finansal Çözümler Yöneticisi
SAP Signavio Journey Modeler Nedir?
Günümüzün rekabetçi pazarında işletmelerin, müşterilerine olumlu bir deneyim sunmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaları...
SAP ABAP Danışmanı Nasıl Olunur?
Günümüzde işletmeler karmaşık iş süreçlerine sahiptir. İşletmeler bu iş süreçlerini basitleştirmek ve daha verimli hale getirmek için...
MDP SAP Gelen e-Belge Çözümü
SAP Gelen E-Belge Çözümü Nasıl Ortaya Çıktı?Son zamanlarda SAP kullanan e-Fatura müşterilerimizin e-Faturaya geçmemiş mükelleflerden...
Yalın Üretim Nedir?
1940’lı yıllarda Toyota Üretim Sistemi’nde ortaya çıkan Yalın Üretim, günümüzde iş başarısını artırmak ve sürekli iyileştirme...
5 Adımda SAP e-Muhasebe Fişi Çözümü
E-Defter uygulamasına tabi mükelleflerin, Muhasebe Fişlerini muhafaza etmeleri zorunludur. Muhasebe Fişlerinin elektronik ortamda ne şekilde...
SAP Signavio Process Explorer Nedir?
SAP Signavio Process Explorer, işletmelerin iş süreçlerini iyileştirmelerine yardımcı olan bir araç paketi olan SAP Signavio Process...
SAP Integration Suite’de Groovy Scripting
Groovy ve Groovy Script Nedir? Groovy, Java platformu için çok yönlü ve güçlü bir dildir. İsteğe bağlı tiplenebilirlik ve dinamik...
İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir? İYS Entegrasyonu Nedir?
TC. Ticaret Bakanlığı’nın, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında yayınladığı yönetmelikte, hizmet sağlayıcı...
SAP Signavio Process Transformation Suite Nedir?
SAP Signavio Process Transformation Suite, şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarını hızlandırmalarına yardımcı olacak güçlü bir...
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.