e-Arşiv Fatura Çözümü

e-Arşiv Çözümü ile işletmenizin fatura süreçlerini uçtan uca dijitalleştirin. Zaman ve iş gücünden tasarruf edin.

MDP Group olarak, 10 yılı aşkın sektörel deneyimimizle SAP kullanıcılarına e-Arşiv Fatura çözümleri sunuyoruz. Süreçlerinizi daha verimli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde yönetmenize destek oluyoruz.

Referanslarımız

MDP e-Arşiv Fatura Çözümü Avantajları

SAP ile %100 Uyumlu e-Arşiv Fatura

SAP e-Arşiv fatura çözümü, e-arşiv fatura düzenleme, gönderme ve saklama işlemlerinizin tamamını SAP üzerinden yönetmenizi sağlar.  SAP'de oluşturduğunuz faturaları e-arşiv formatına çevirip mali mühürlü şekilde GİB'e otomatik olarak gönderebilirsiniz. e-Fatura mükellefi olmayan alıcılara PDF olarak fatura gönderebilirsiniz. e-Arşiv faturalarınızı SAP'de saklayabilirsiniz.

Entegratör Bağımsız

İş ihtiyaçlarının zamanla değiştiğinin farkındayız, bu nedenle çözümlerimizi esnek bir yapıda, entegratör bağımsız bir şekilde sunuyoruz. İş ortaklığı yaptığımız özel entegratörler arasından, ihtiyaçlarınıza en uygun entegratörü seçebilir, SAP e-arşiv fatura çözümünü sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Sistem Bağımsız

e-Arşiv fatura çözümümüz, SAP’nin farklı versiyonlarında çalışabilen sistem bağımsız ve esnek bir yapıya sahiptir. İster Rise, İster HANA ister farklı bir SAP altyapısı kullanıyor olun, e-arşiv paketimiz her versiyonda uyumlu bir şekilde çalışır.

Hızlı Regülasyon Güncellemeleri

Regülasyonları, vergi düzenlemelerini ve duyuruları sürekli takip ediyor ve gerekli değişiklikleri gerçek zamanlı olarak güncelliyoruz. Mevzuata tam uyumlu e-arşiv fatura çözümü sunarak vergisel riskleri en aza indirmenizi sağlıyoruz.  

SAP e-Arşiv Fatura Çözümü ile Neler Yapabilirsiniz?

  • Ek bir yazılım veya donanıma ihtiyaç duymadan tüm e-arşiv fatura süreçlerinizi SAP üzerinden yönetebilirsiniz.
  • Özel entegratör ile bağımsız kullanabilirsiniz.
  • E-Arşiv düzenleyip gönderebilir, gönderdiğiniz e-arşiv faturaların takibini yapabilirsiniz.
  • Gönderilen e-arşiv faturayı iptal edebilirsiniz.
  • E-arşiv faturalar gönderildiğinde mail ile bildirim sağlayabilirsiniz.
  • SAP tabanlı e-arşiv çözümümüzle raporlama süreçlerinizi hızlandırabilirsiniz.
  • e-Arşiv faturaları 10 yıl boyunca elektronik ortamda saklayabilirsiniz.
  • Dijital ortamda arşivlenen e-belgelerinizin kaybolma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Filtreleme özellikleri sayesinde ihtiyacınız olan bir faturaya, saniyeler içinde erişebilirsiniz.
  • E-arşiv fatura işlemlerinizi her zaman kanunlar çerçevesinde yürütebilirsiniz.
  • Denetim süreçlerinizi daha kolay ve verimli şekilde yürütebilirsiniz.
  • Kağıt tüketimini azaltarak sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilirsiniz.

e-Arşiv Fatura Uygulaması için Neden MDP Group’u Tercih Etmelisiniz?

 

Süreçlerinize Özel e-Arşiv Fatura Geliştirme İmkanı

Her sektörün, her işletmenin kendine özgü süreçleri vardır. Bu nedenle iş ihtiyaçlarınıza göre uyarlanabilen e-arşiv fatura çözümleri geliştiriyoruz. Sistemlerinizi ihtiyaçlarınıza uygun hale getirerek verimli ve kolaylaştırılmış süreçlere sahip olmanızı sağlıyoruz.  

 

Satış Sonrası Sürekli Destek İmkanı

Sadece proje teslimine odaklanmıyoruz, satış sonrasında da size destek olmaya devam ediyoruz. İster teknik bir çözüme, ister yeni iş ihtiyaçlarınıza yönelik değişikliklere ihtiyacınız olsun, ekibimiz her zaman yanınızda oluyor.

 

Kanıtlanmış Tecrübe ve Uzmanlık

Perakende, üretim, sanayi gibi pek çok farklı sektörde kazandığımız deneyim, iş süreçlerinizi daha iyi anlamamızı ve benzersiz ihtiyaçlarınıza özel çözümler geliştirmemizi sağlıyor. Hangi sektörde olursanız olun, MDP'nin uzmanlığı sayesinde dijital dönüşüm hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

10 + Yıl

 Deneyim

52 +

Müşteri

Türkçe & İngilizce

Hizmet Verilen Dil

Hizmet Verdiğimiz Sektörler

Otomotiv

e-Ticaret

Lojistik

Enerji

Mobilya

Tekstil

Makine - Sanayi

Turizm

Gıda

İlaç

Ambalaj

Teknoloji

SAP ile tam entegre e-arşiv fatura çözümlerimizle iş süreçlerinizi daha verimli yönetin. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.

e-Arşiv Fatura, e-Fatura kapsamında olmayan vergi mükellefi tüzel kişilere ve vergi mükellefi olmayan şahıslara gönderilen, kâğıt faturadaki tüm bilgileri içeren ve yasal olarak kâğıt faturadan hiçbir farkı olmayan elektronik evraklara verilen isimdir.

e-Arşiv fatura uygulaması ile faturalarınızı dijital ortamda kolayca oluşturabilir, e-Faturaya kayıtlı olmayan mükelleflere hızlı bir şekilde iletebilir ve gönderilen faturaları saklayabilirsiniz. İstenildiği takdirde, e-Arşiv Fatura A4 kağıdına çıktı alınarak da iletilebilir.

01/01/2020 itibariyle tüm e-fatura mükelleflerinin e-arşiv fatura uygulamasına geçme zorunluluğu getirilmiştir. Bunun dışında vergi mükellefi olmayanlara aynı gün içinde 6.900 TL'nin üzerinde fatura kesen işletmeler ile vergi mükelleflerine vergiler dahil 6.900 TL'nin üzerinde fatura kesen işletmelerin bu faturaları e-arşiv faturası olarak düzenlemeleri gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen kurallara göre e-Arşiv fatura uygulamasına geçmek isteyen kullanıcılar önce e-Fatura kullanıcısı olmalıdır. 

  • e-Arşiv fatura e-fatura kapsamı dışındaki firmalara ve son kullanıcılara kesilirken e-Fatura yalnızca e-Fatura uygulaması kapsamında olan kullanıcılara kesilir.
  • e-Arşiv fatura hem e-posta üzerinden hem de kağıt olarak alıcıya gönderilebilir ancak e-Fatura GİB sistemi üzerinden alıcıya iletilir.
  • e-Arşiv fatura GİB’e iletilmediğinden belirli bir format zorunluluğu yoktur. e-Fatura ise UBL-TR formatında olmak zorundadır.
  • e-Arşiv faturada GİB’e sadece ay sonlarında rapor verilirken e-Fatura, GİB üzerinden iletildiği için ayrıca bir raporlama yapılmaz.
  • e-Arşiv faturada belgeler zaman damgası ve mali mühür ile onaylanır ve saklanır. e-Faturada ise belgelerde zaman damgası kullanımı yoktur yalnızca mali mühür ile imzalanır.

e-Fatura dışındaki tüm satışlar için e-Arşiv faturası kesilmelidir. Konsinye satış, perakende satış, toptan satış, bayi satış, masraf alış iadesi ve e-ticaret faturaları e-Arşiv kapsamında kesilmelidir.

e-Fatura kullanıcısına e-Fatura kesilmesi zorunludur. e-Arşiv fatura e-Fatura mükellefi olmayan kişilere kesilir.

Vergi Usul Kanunu’na göre malın teslimi ya da hizmetin yapıldığı tarihten itibaren 7 gün kadar geriye dönük e-Fatura ve e-Arşiv fatura gönderilebilmektedir. Düzenlenme tarihi 7 günden eski olan e-Arşiv faturaların gönderilmesi mümkün olmakla birlikte özel usul cezası uygulanır. Özel usul cezasının oranı %10'dur.

e-Arşiv fatura mükellefleri, e-Arşiv faturalarını Gelir İdaresi Başkanlığı e-Belge düzenleme portalından görüntüleyebilmektedir. SAP e-Arşiv çözümünü kullanan mükellefler ise e-Arşiv faturalarını GİB sistemine girmeden SAP sisteminden e-Arşiv fatura düzenleyebilir, gönderebilir ve göndermiş oldukları faturaların takibini gerçekleştirebilirler.

e-Arşiv uygulaması kapsamında düzenlenen faturalar; e-Fatura uygulamasına kayıtlı olmayan mükelleflere e-Arşiv uygulaması kapsamında düzenlenen faturanın kağıt fatura olarak teslim edilmesi esastır.Vergi mükellefi olmayan kişilere düzenlenen fatura, alıcının rızasına bağlı olarak kağıt veya elektronik ortamda teslim edilir. Her iki durumda da e-Arşiv uygulaması kapsamında kesilen faturaların 2. nüshaları elektronik ortamda saklanmalı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği standart formatta aylık olarak raporlanmalıdır.

e-Arşiv Fatura GİB sistemi üzerinden iletilmemektedir. Alıcı e-Arşiv faturaya red işlemi yapamadığından dolayı iptali mümkün değildir. e-Arşiv faturayı iptal etmek için; iptal edilecek fatura üzerinden iptal faturası oluşturulur. İptal faturası yeni bir belge olarak kayıtlara alınır. Faturanın iptal edildiği bilgisinin alıcıya bildirilmesi ve bilgisi dahilinde olduğunun doğrulanması göndericinin sorumluluğundadır.

MDP Group ile e-Arşiv fatura sistemine geçiş sağlayabilirsiniz. ERP sistemi olarak SAP kullanan firmalar, çözümümüz ile e-Arşiv faturalarını SAP sistemleri içerisinde kolayca oluşturarak yasal gereksinimlerini karşılayabilirler. Ürünümüz hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yurtdışına satış mal ve hizmet ihracı olarak iki ayrı kategoride değerlendirilir. Mal ihracında e-Fatura düzenlenmesi zorunludur ancak hizmet ihracı bu kapsamda değerlendirilmez. Hizmet ihracında gönderici e-Arşiv kullanıcısı ise e-Arşiv fatura düzenlenmelidir.

Yurtdışına e-Arşiv fatura keserken herhangi bir tutar limiti olmaksızın alıcı vergi kimlik numarasına 10 adet 2 (2222222222) yazılarak işlem gerçekleştirilir.

e-Arşiv Fatura Çözümü
Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

2013'den bu yana 5 kıtada 450’den fazla iş ortağımız ile birlikte 1100’den fazla projeyi başarıyla hayata geçirdik. Çözüm ve danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.