Depo süreçlerinizden en üst seviyede verim almak her an izlenebilir ve doğru stoğa, akıllı ve esnek kaynak yönetimine bağlıdır. Dahil olduğunuz piyasadaki rekabetçi konumunuzu arttırabilmek için geleneksel depo operasyonlarınızı -mal girişinden, depolamaya; paketlemeden, nakliyeye kadar- otomatikleştirmeli ve optimize etmelisiniz. Ayrıca, ekipman, insan kaynakları ve depo süreçlerinizi bir arada yöneterek tüm bu kaynaklarınızdan maksimum faydayı elde etmeniz gerekmektedir.
SAP EWM (Extended Warehouse Management) çözümü, SAP’nin depo yönetimi için geliştirmiş olduğu yeni nesil bir uygulamadır. Dünyanın en çok kullanılan depo yönetimi uygulamalarından biri olan SAP WM’in genişletilmiş ve zenginleştirilmiş bir versiyonu olan SAP EWM, SAP S/4HANA’nın içine entegre edilmiş olarak piyasaya sunulmaktadır.
On premise ve bulut kurulum olanaklarına ek olarak SAP EWM, kullandığınız depo otomasyon araçlarınızı doğrudan yönetmenize olanak sunar. Palet paket gibi taşıma biriminin yönetimini bu modül üzerinden gerçekleştirebilir, operasyon sınıflandırma özelliği sayesinde depo işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Buna ek olarak, depo faturalaması süreçleri ve depo grafik elemanlarını da bu modül üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
SAP EWM sayesinde, depo krokinizi SAP üzerinden görüntüleyebileceğiniz gibi rotalama optimizasyonu sayesinde deponuzdaki ürünlere hakimiyetiniz artar, depo kontrollerinizi düzen veya süreç odaklı olarak gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamanın, üretim ve kalite modülleriyle de direkt entegrasyonu bulunmaktadır.
Depo yönetimini insan kaynaklı hatalardan arındırmak yaşanabilecek aksaklıkların ihtimalini dahi ortadan kaldırabilir. SAP EWM modülüne, depo içi stratejilerinizi ve raporlamalarınızı entegre edebilirsiniz. Çıkabilecek istisnai sorunlarda bile durum kontrolü sağlayabilen bu modül, görev dağıtımını optimize edebilir, aktivite alan yönetimini gerçekleştirerek katma değerli hizmetler sunar.
SAP EWM danışmanları, SAP EWM sistemlerini en etkin şekilde kullanmak için şirketlere dış kaynak sağlayan profesyonellerdir. SAP EWM danışmanları depo yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, lojistik yönetimi vb. konularda uzmanlaşmıştır.
Önümüzdeki yıllarda SAP WM modül desteği sonlandırılacağı için işletmelerin SAP WM'yi SAP EWM'ye taşıması bekleniyor. Bu nedenle sektörde SAP EWM danışmanlarına olan talebin her geçen gün artması beklenmektedir. MDP Grup olarak SAP EWM ekibimizi her geçen gün büyütmeye devam ediyoruz. Aktif SAP EWM iş ilanlarımızı web sitemizden ve Linkedin sayfamızdan görüntüleyebilirsiniz.
SAP EWM, sahip olduğu optimizasyon ve yönetim araçları ile depo ve dağıtım merkezlerini verimli, katma değer üreten birimlere dönüştürmektedir. SAP EWM, tüm depo türleri için maksimum işlevselliği ve kapsamlı süreç desteğini bir araya getirir ve bu nedenle dünya çapında depo yönetimi ve kontrolü için en güçlü yazılım paketlerinden biridir. SAP EWM çözümünün avantajlarından bazıları şunlardır:
SAP EWM’in sağladığı işlevler ile şirketler mal girişi, depolama, paketleme, mal çıkışı ve nakliye dahil olmak üzere tüm geleneksel depo işlemlerini optimize edebilmekte ve otomatikleştirebilmektedir. SAP EWM’in sağladığı temel fonksiyonları şunlardır;
Manuel Depolama (Manual Entry): Bu depolama stratejinde sistem otomatik olarak bir depolama bölümü belirlemez. Bir depolama görevi oluşturulduğunda hedef depolama bölmesi manuel olarak girilir.
Sabit Depolama (Fixed Storage Bin): Bu depolama stratejisi, bir ürünün bir depolama türündeki sabit depolama adreslerine koyulacağı zaman kullanılır.
Genel Depolama (General Storage): Genel depolama, her depolama bölümü için tek bir depolama adresinin tanımlandığı bir depolama stratejisidir. Bu depolama stratejisi, genel bir depolama adresi bulmak için kullanılır.
Ek Alana Depolama (Addition to Existing Stock): Bu depolama stratejisi, bir ürünün halihazırda bulunan ilgili depolama adreslerine konulmasıdır. Bu depolama stratejisinin ön koşulu, ilgili depolama adresinde yeterli boş kapasitenin bulunmasıdır.
Boş Alana Depolama (Empty Storage Bin): Bu depolama stratejisinde sistem boş bir depolama adresini önerir. Ürünlerin ayrı depolama bölümlerinde depolandığı rastgele organize edilmiş depoları desteklemek için kullanılabilir. Bu strateji özellikle yüksek raf depolaması ve raf depolaması için uygundur.
En Yakın Sabit Adrese Depolama (Near Fixed Picking Bin): Bu depolama stratejisi genellikle ürünlerin yedek depolama alanına koyulduğu durumlarda kullanılır. Bu strateji, bir yedek depolama türündeki yedek depolama adreslerinin, toplama depolama türündeki (yakındaki yedek) sabit depolama bölmelerinin hemen üstüne yerleştirildiği durumlar için tasarlanmıştır.
Palet Depolama (Pallet Storage): Bu yerleştirme stratejisi ile sistem farklı Farklı Taşıma Birimi (HU) tiplerini (örneğin paletler) işler ve bunları uygun bir saklama adresine tahsis eder.
Toplu Depolama (Bulk Storage): Büyük miktarlarda gelen ve büyük miktarda depolama alanı gerektiren lastikler, cam ürünler ve içecekler gibi ürünler genellikle toplu olarak depolanır. Toplu depolamanın avantajları şunları içerir:
Deponun Görsel Yapısı (Storage Structure Diagram): SAP EWM, depoların işletmeler tarafından ayrıntılı olarak fiziki yapısını tanımlamasını ve haritalamasını sağlar. Ayrıca ürünleri depolama türlerime göre eşleştirir ve bir depo numarası altında birleştirir.
Taşıma Birimi (Handling Unit): SAP EWM’in sağladığı en büyük özelliklerden biri de Taşıma Birimidir. Taşıma birimi, ürünlerin veya paketlerin bir özelliğe bağlı olarak kombin edilmesidir. Taşıma birimi aşağıdaki özelliklere göre kombin edilebilir.
Parti Yönetimi (Batch Management): Batch Management işlevi ile SAP EWM, ürünleri özelliklerine göre partilere ayırarak depolar. (Örneğin menşei ülke, son kullanma tarihi) Oluşturulan bu partiler SAP ERP sisteminde ana veri ve merkezi olarak yönetilir.
Seri Numarası Yönetimi (Serial Numbers in Handling Units): Seri numaraları genellikle ürünlerin net olarak tanımlanmasında kullanılmaktadır. SAP EWM seri numarası yönetimi ile ürünler ile ilgili tüm süreçler sistem üzerinden kolayca takip edilebilmektedir.
Gelen Mallara Kalite Kontrolü (Goods Receipt With Quality Inspection): SAP EWM, Kalite Yönetimi (Quality Management) fonksiyonu sağlamaktadır. QM fonksiyonu ile depolara gelen tüm malların kalite kriterlerini karşılayıp karşılamadıklarını kontrol edebilirsiniz.
Dekonsolidasyon (Deconsolidation): Dekonsolidasyon işlevi, taşıma birimlerini farklı taşıma birimlerine bölmek için kullanılmaktadır. Bu, dekonsolidasyon, taşıma ünitesi farklı ürünler içerdiğinde ve bu ürünlerin farklı depolama bölümlerine yerleştirilmesi gerektiğinde gereklidir.
2013'den bu yana 5 kıtada 450’den fazla iş ortağımız ile birlikte 1100’den fazla projeyi başarıyla hayata geçirdik. Çözüm ve danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.