Deneyimli SAP PI/PO danışmanlarımız ile SAP ve SAP dışı sistemlerinizi sorunsuz bir şekilde entegre etmek için uçtan uca entegrasyon ve arayüz çözümleri geliştiriyoruz. Süreçlerinizi daha dinamik hale getiriyor ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı oluyoruz.
Ekibimiz, SAP PI/PO sertifikasına sahiptir. SAP PI/PO danışmanlarımız ile süreç entegrasyonu, otomasyonu ve optimizasyonunda sizlere en yüksek katma değeri sağlıyoruz.
500'ü aşkın başarılı entegrasyon projesinden edindiğimiz kapsamlı bilgi birikimiyle, entegrasyon ihtiyaçlarınızı hızla değerlendiriyor, en uygun çözümleri sunuyor ve projelerinizi belirlenen süre ve bütçe çerçevesinde başarıyla hayata geçiriyoruz.
Her işletmenin kendine özgü hedefleri ve zorlukları olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda, ihtiyaçlarınıza özel çözümler sunarak süreçlerinizi güçlendiriyor ve iş hedeflerinize en etkili şekilde ulaşmanızı sağlıyoruz.
Proje tesliminden sonra iletişimi koparmıyor, ihtiyaç duyduğunuz her konuda SAP PO ekibimizle size destek oluyoruz.
SFTP, AS2, SOAP, HTTP vb. gibi iletişim protokollerini kullanarak sistemleri bağlayabilme
Gönderen ve hedef sistemler arasında mesaj biçimlerini dönüştürebilme veya eşleyebilme.
Entegrasyon iş akışlarını, satınalma siparişi onay süreci gibi, süreç iş akışlarına göre düzenleyebilme.
MDP Group hazır SAP PI / PO entegrasyon paketleriyle zaman ve iş yükü tasarrufu sağlıyor.
SAP PI (SAP Process Integration), kuruluş uygulamadan uygulamaya (A2A) veya işletmeden işletmeye (B2B) dışındaki SAP ve SAP dışı uygulamalar arasında da sorunsuz entegrasyon sağlayan bir entegrasyon platformudur.
SAP PI aşağıdaki gibi farklı platformları birbirine bağlar:
SAP Process Orchestration, iş süreçlerini otomatikleştirmek ve optimize etmeye yarayan bir araçtır. SAP Business Process Management (BPM), SAP Process Integration (PI) ve SAP Business Rules Management (BRM) özelliklerini birleştirir. Diğer bir deyişle, SAP PI'nin daha gelişmiş bir sürümüdür ve uygulamaları entegre etmek için gereken tüm araçlara sahiptir.
SAP Process Integration (PI) ve bir sonraki sürümü olarak bilinen SAP Process Orchestration (PO), SAP’nin geliştirdiği uygulama entegrasyonu ara katman yazılımlarıdır. SAP PI (PO), SAP ile diğer harici sistemler arasında entegrasyonu kolaylaştıran SAP Netweaver ürün grubunun bileşenidir.
SAP entegrasyon uygulamasının ilk sürümüne XI (Exchange Infrastructure) adı verildi. Sistemdeki bir sonraki büyük değişiklik SAP Process Integration (PI)’ın tanıtılması ve en son sürüm ise Process Orchestration (PO) oldu.
SAP NetWeaver’ın entegrasyon aracı olan SAP PI (PO), SAP’yi legacy sistemler ve diğer uygulamalar ile entegre etme kabiliyetine sahiptir. Bunun yanı sıra, SAP sistemlerinizi diğer SAP sistemleri ya da non-SAP sistemler ile entegrasyon için hem senkron hem de asenkron iletişim tekniklerinde oluşturmanıza olanak sağlar. En önemlisi, bir organizasyonun IT mimarisindeki heterojen sistemler arasındaki arayüzleri kurması, entegre etmesi ve izlemesi için merkezi bir işleve sahiptir. Ayrıca PI, Servis Odaklı Mimari’ye (SOA) göre servisleri dış dünyaya açmanızı kolaylaştırır.
Şirketler ve kuruluşlar, küçük görevler için kullanılan birden fazla aracın aksine, farklı ve çeşitli entegrasyonlar için kullanabilecekleri bir araca sahip olmayı tercih ederler. Bu şekilde yapacakları işi daha kolay ve sorunsuz bir hale getirebilirler. Özellikle SAP ERP’yi zaten kullanan şirketler, SAP geliştiricilerinin kullanışlı araçlar geliştirirken ortaya koyduğu kaliteli ve emsalsiz işleri bildikleri için SAP PI/PO kullanmaya gönüllü olacaklardır.
Integration Engine: Bu bileşen, mesajların işlenmesinden ve uygulamalar arasındaki veri akışını sağlamaktan sorumludur.
Advanced Adapter Engine Extended: Adaptörler, SAP PI ve PO’yu farklı uygulama ve sistemlerle entegre etmek için kullanılır. AEX ile farklı veri formatları arasında sorunsuz entegrasyon oluşturulur.
Adapter Framework: AEX’in bir parçasıdır ve farklı uygulamaları entegre etmek için standartlaştırılmış bir yol sunar. Adapter Framework, iletişim protokolleri, veri formatları ve güvenlik mekanizmaları için sisteme özel ayrıntıları içerir.
Enterprise Service Repository: ESR, entegrasyon uzmanlarının entegrasyon senaryolarında kullanılan nesneleri tanımlayıp yönettiği bir tasarım ortamıdır. Bu nesneler arasında veri türleri, mesaj türleri, hizmet arayüzleri ve eşlemeler bulunur. ESR, sistemler arasında aktarılacak verilerin yapısını oluşturmak için kullanılır.
Integration Directory: Entegrasyon senaryolarına yönelik yapılandırma nesnelerini saklamak amacıyla kullanılan başka bir tasarım ortamıdır. Integration Engine mesajları işlemesi için gereken iletişim kanallarını, yönlendirme kurallarını vb. tanımlamayı kapsar.
Messaging System: Sistemler arasındaki mesajların taşınmasını sağlar.
SAP PO, üç temel özelliğe sahiptir:
Connectivity: SAP PO’da harici veya dahili olmaları fark etmeksizin, farklı yazılımlara ve sistemlere bağlanma yeteneği sunar ve birden fazla uygulamanın entegre edilmesine olanak tanır.
Mapping: Dosyaları farklı formatlarda yorumlayabilir.
Routing: Kaynak ve hedef arasında sorunsuz ve kesintisiz bir veri akışı sağlar.
2013'den bu yana 5 kıtada 450’den fazla iş ortağımız ile birlikte 1100’den fazla projeyi başarıyla hayata geçirdik. Çözüm ve danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.