Gelen e-Arşiv Fatura Çözümü

2022 e-Arşiv Fatura Tebliği 

E-Belge uygulamalarına dahil olma zorunluluğu bulunmayan vergi mükellefleri için e-Arşiv Fatura düzenleme limiti 01.03.2022 itibariyle 2.000 TL olacaktır. (Resmi Gazete) 

Gelen e-Arşiv Fatura Çözümü Nedir?  

e-Fatura mükelleflerinin e-Faturaya geçmemiş mükelleflerden aldıkları 2000 TL üzeri e-Arşiv faturaları sistemlerine aktarırken yaşadığı zorlukları gidermek için geliştirilmiş bir çözümdür. MDP tarafından SAP uyumlu olarak geliştirilen Gelen e-Arşiv Fatura Çözümü, faturalarınızın sisteminize otomatik aktarımını sağlar. 

  • Adınıza kesilen tüm e-Arşiv faturaların listesi,
  • Adınıza kesilen e-Arşiv belgelerin PDF formatında görüntülenmesi,
  • e-Arşiv belgelerin SAP'ye otomatik aktarımı.

Gelen e-Arşiv Fatura Çözümüne Kimlerin İhtiyacı Var?  

SAP kullanan ve e-Belge sistemine geçmiş, ancak kendilerine e-Belge sistemine geçmemiş mükelleflerden mail yoluyla çok sayıda e-Arşiv faturaları gelen tüm kurum veya şahıslar SAP uyumlu gelen e-Arşiv çözümünden faydalanabilir. 

Gelen e-Arşiv çözümünü kullanabilmek için 2000 TL üzeri e-Arşiv faturalarınızın geldiği bir mail adresinizin olması yeterlidir. 

Gelen e-Arşiv Çözümü Nasıl Çalışır?

SAP Gelen e-Arşiv Çözümünün Avantajları Nedir?  

 Zaman Tasarrufu Sağlar 

  • E-fatura mükellefi olmayan firmaların e-Belge düzenleme portalı üzerinden sizlere kesmiş olduğu e-Arşiv faturalar siz hiçbir çaba sarf etmeden SAP sisteminize aktarılır.
  • Kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde bu faturaları SAP sisteminiz üzerinden kolayca takip edebilirsiniz ve hızlıca raporlayabilirsiniz.

Faturalara Hızlı ve Kolay Erişim Sağlar

  • Gelen e-Arşiv faturalarınızı günlük, haftalık veya aylık olarak filtreleyebilirsiniz; böylece aradığınız faturaları bulmak için mailinizi taramak zorunda kalmazsınız. Çözümümüz size faturalarınızı HTML, XML veya PDF formatında saklama imkânı sunar.

İnsan Kaynaklı Hataları Ortadan Kaldırır

  • Gelen e-Arşiv fatura çözümü her 15 dakikada bir gelen mailleriniz tarar ve gönderilen e-Arşiv faturalarınızı otomatik olarak SAP sisteminize aktarır. Bu sayede gelen e-Arşiv faturalarınızın gözden kaçma veya kaybolma ihtimali ortadan kalkar.
  • SAP sisteminize aktarılan e-Arşiv faturalarınız, düzenli olarak Gelir İdare Başkanlığının (GİB) İnteraktif Vergi Dairesi sistemindeki bilgilerle karşılaştırılır. Bir tutarsızlık tespit edilmesi durumunda, sistem ilgili mükellefe bir mail iletir ve çözüm ekibimiz durumu takibe alır.

Referanslarımız

Gelen e-Arşiv Çözümünün Faydaları

  • Kullanıcı Dostu Arayüz
  • Detaylı Raporlama
  • Hızlı Entegrasyon 
  • Teknik Destek
  • Kolay Fatura Takibi
  • Hızlı Erişim

MDP Group Farkıyla Gelen e-Arşiv Çözümü! 

  • e-Fatura mükelleflerin maillerini tarayarak, gelen e-Arşiv faturalarını SAP sistemine aktarma özelliği olan bu çözümü üreten ilk firma MDP Group’tur.
  • Alanında uzman ekibi ile MDP, müşterilerinin iş süreçlerini kolaylaştırmak adına çözümlerini devamlı olarak geliştirmektedirler.
  • Gelen e-Arşiv çözümüne geçmeye karar verdiğinizde MDP Group, IT sisteminizin yeterliliklerini yerine getirmeniz konusunda destekte bulunur.
  • Süreç boyunca MDP Group çözüm ekibi gerekli olan her türlü danışmanlıkta bulunur ve projenizin güvenilir bir şekilde hayata geçmesini sağlar.  

509 No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin“ IV.2.4.3. e-Arşiv Fatura Olarak Düzenlenme Zorunluluğu Getirilen Diğer Faturalar” başlıklı bölümü ile faaliyeti gereği fatura düzenlemek zorunda olan mükelleflerden, e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayanlarca, 01/03/2022 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların vergi mükelleflerine vergiler dahil toplam tutarı 2.000 TL'yi aşması halinde söz konusu faturaların “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlıkça sunulan e-Belge düzenleme portali üzerinden düzenlenmesi zorunluluğu getirilmiştir.

e-Arşiv Fatura, e-fatura kapsamı dışında olan şirket – kişi veya şirket – şirket arasındaki fatura işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesini sağlayan bir sistemdir. e-Arşiv fatura, satış sonrası kesilmesi gereken faturanın dijital ortamda düzenlenmesini ve saklanmasını sağlamaktadır.

Kullanıcılar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen e-arşiv fatura portalını kullanarak ve T.C. Kimlik Numarası ile giriş yaparak e-Arşiv fatura sorgulama işlemlerini gerçekleştirmektedir. Sorgulama işlemi için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:

  • GİB Portal sisteminde e-Arşiv başlığına tıkladıktan sonra açılan menüde “e-Arşiv Sorgula” seçeneği belirmektedir. Bu seçeneğe tıklandıktan sonra sistem kullanıcıyı sorgulama sayfasına yönlendirmektedir.
  • Kullanıcının sistem tarafından yönlendirilen sorgulama sayfasında satıcının vergi kimlik numarası, fatura numarası ve ödenecek tutara ilişkin bilgileri doldurması gerekmektedir.
  • Kullanıcı tüm bilgileri doğru girdiğini onayladıktan sonra elindeki bilgileri sistemdeki bilgilerle karşılaştırabilir ve bilgilerin doğruluğunu teyit edebilir.

Mükellefler, e-Arşiv fatura işlemlerinde karşılaştıkları çeşitli zorluklar nedeniyle sıkıntılar yaşamaktadır.GİB'in sunduğu e-arşiv sisteminde kullanıcıların PDF ve XML formatındaki faturalarını görüntüleyememesi ve faturaların manuel olarak alıcıya gönderilmesi bu sorunlardan bazılarıdır.

Bu durum, mükelleflerin binlerce iş ortağından tarafına düzenlenen ancak tarafına ulaşmayan e-arşiv faturaları tespit etmek, e-arşiv faturaların suretlerine ulaşmak ve muhasebeleştirmek için ekstra bir iş gücü harcamalarına neden olmaktadır.

Gelen e-Arşiv Çözümü, alıcılar ve göndericiler arasındaki e-arşiv süreçlerinin otomatikleşmesini, alıcıların adına düzenlenen e-Arşiv faturaların tek platformda PDF formatında görüntülenmesini, eksik olan e-arşiv faturaların otomatik olarak tespit edilmesini ve bu belgelerin güvenli bir şekilde sistemde saklanmasını sağlamaktadır. Bu sayede, işletmelerin iş süreçlerinin kolaylaşmasına ve hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Çözüm, birden çok iş ortağına sahip olan ve binlerce e-arşiv faturası alan işletmelere birçok fayda sunmaktadır.

Gelen e-Arşiv Fatura Çözümü'nün amacı, işletmelerin e-arşiv fatura süreçlerinde yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak, süreçleri otomatikleştirmek, e-arşiv faturalarının kaybolmasını önlemek ve saklanmasını kolaylaştırmaktır.

Gelen e-Arşiv Fatura Çözümü, işletmelere tüm e-Arşiv faturalarını PDF formatında görüntüleyebilme imkanı sunmaktadır. Çözümümüzü kullanarak tüm e-arşiv faturalarınızı görüntülemeye başlayabilirsiniz.

Gelen e-Arşiv Fatura Çözümü, mükellefin istediği tarih aralığındaki e-arşiv faturasını PDF olarak bilgisayara indirmesini sağlayan "PDF Olarak İndir" seçeneğini sunmaktadır.

Gelen e-Arşiv Fatura Çözümü
Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

2013'den bu yana 5 kıtada 450’den fazla iş ortağımız ile birlikte 1100’den fazla projeyi başarıyla hayata geçirdik. Çözüm ve danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.