Blog

SAP TM'nin Temel Özellikleri ve Faydaları

Açılımı SAP Transportation Management olan SAP TM, SAP tarafından sunulan bir lojistik yönetim sistemi yazılımıdır. Bu yazılım, perakende, taşımacılık, depolama ve lojistik entegrasyonu konularında yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bölgesel, ulusal ve uluslararası ticaret için tüm taşıma çözümlerini içerir ve bu çözümler arasında sevkiyat, teslimat, depolama, teslimat, planlama, finanse, veri analizi ve raporlama gibi çok sayıda özellik bulunmaktadır. Bu özellikler sayesinde, iş akışlarını ve araçlarını düzenleyerek işletmelerin operasyonel süreçlerini kolaylaştırmaktadır.

SAP TM Nasıl Çalışır?

SAP TM, birden çok nakliye operatörlerinin sistemleri arasındaki veri akışını sağlayarak, operatörlerin özelliklerini kolayca karşılaştırmasına, rotalarını ve nakliye yöntemlerini optimize etmesine ve gönderilerin durumunu izlemesine olanak tanımaktadır.

SAP TM, çok daha geniş ve gelişmiş bir tedarik zinciri yönetim sistemi olarak, diğer yazılımlarla birlikte entegre bir şekilde çalışmaktadır. Genellikle, işletmeler Enterprise Resource Planning (ERP) ve Warehouse Management Systems ile SAP TM sistemlerini entegre etmektedir.

SAP ERP, SAP WMS ve SAP TM sistemleri birbiri ile entegre edildiğinde bu üç sistem uçtan uca yönetim ve nakliye sürecini otomatikleştirerek, güvenilirlik, verimlilik ve etkinlik sağlayabilir. Üç sistemde, operasyonel süreçlerin farklı kollarını yönetmektedir:

  • SAP ERP, muhasebe, sipariş işlemlerinin ve faturalandırmanın yönetimini gerçekleştirmektedir.
  • SAP WMS, paketleme, yükleme, boşaltma, sipariş işleme, nakliye, envanter takibi gibi ambar yönetimi işlemlerinin yönetilmesini sağlamaktadır.
  • SAP TM, taşıma ücretlerini optimize etmek, kargoların yolculuğunu izlemek ve taşıyıcılar arasındaki karşılaştırmaları yapmak gibi kargo yönetimi, rota ve taşıyıcı optimizasyonu görevlerini yerine getirmektedir.

SAP TM’nin Modülleri ve Özellikleri

SAP Taşıma Yönetimi (SAP TM), planlama ve uygulamadan navlun yerleşimine kadar uçtan uca nakliye süreçlerini otomatikleştiren ve kolaylaştıran kapsamlı özelliklere sahiptir.

SAP TM'nin ana özellikleri şunları içermektedir:

  • Nakliye Yönetimi

Gelişmiş nakliye planlama teknolojisi, toplu taşıma rotalarını haritalayarak ve araç optimizasyonunu en uygun maliyetli şekilde hesaplayarak taşıma maliyetlerini en aza indirmeyi sağlamaktadır.

  • Doküman Yönetimi

Nakliye maliyetlerinin kontrol edilmesi, nakliye belgelerinin hazırlanması, navlun birimlerinin planlanması, iletim talimatlarının verilmesi ve nakliyecilerin seçiminin yapılması için ihale sürecini ve takibini yapmayı sağlamaktadır.

  • Navlun Sipariş Yönetimi

Navlun siparişlerinin ve navlun rezervasyonlarının oluşturulması ve düzenlenmesi için, nakliye planlamasının temelini oluşturan navlun sipariş yönetimini kullanabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirmek için, taşıyıcı seçimi yapıp, navlun siparişlerini doğrudan bir taşıyıcıya taşeronlaştırma ya da ihale yapma opsiyonlarını değerlendirebilirsiniz.

  • ERP Lojistik Entegrasyonu

ERP lojistik entegrasyonu, SAP ERP'den SAP TM'ye siparişlerin ve teslimatların yanı sıra, ERP verileri doğrultusunda planlama ve yürütme süreçlerinin de desteklenmesini sağlamaktadır.

  • Planlama

Planlamada, forwarding order yönetiminde ERP sistemi ile aktarılan veya manuel olarak girilen siparişlerin taşıma planları oluşturulmaktadır. Bu planlama işlemi sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilerek, gelişmiş optimizasyon algoritmaları kullanılarak en uygun taşıma planı oluşturulmaktadır.

SAP TM’nin Faydaları

SAP TM’nin Faydaları

  • SAP TM’nin işletmelere sağladığı en önemli fayda, farklı SAP uygulamalarınız ile entegre edilebilir olmasıdır.
  • SAP TM’nin birleştirilmiş ambar ve teslimat tekniklerine sahip olması şeffaflığı artırmaktadır.
  • SAP TM, taşımacılık süreçlerinizi dijitalleştirmektedir.
  • Sipariş girişinden başlayıp müşteriye teslim edilmesine kadar olan tüm lojistik süreçlerinize dair gerçek zamanlı bir görünürlük elde edebilirsiniz.
  • Nakliye süreçlerinizi otomatikleştirebilirsiniz. Böylece, nakliye operasyonlarınızı yönetmek için harcadığınız zaman ve çabayı azaltırsınız.

Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.