Blog

SAP Integration Suite ile EDI

SAP Integration Suite sayesinde, şirketler EDI’yi kurumsal sistemleri arasında etkin bir şekilde kullanmanın zorluğunu ve zaman alan yönetim süreçlerini ortadan kaldırarak süreçleri verimli bir hale getirebilmektedir.  SAP Integration Suite, EDI'yi entegre etmek ve iş süreçlerinizi otomatikleştirmek için güvenilir ve kolay bir yol sunmaktadır. Bu blog, EDI'yi SAP Integration Suite ile nasıl uygulayacağınızın basit bir anlatımını içermektedir.

SAP EDI Nedir?

SAP EDI (Elektronik Veri Değişimi), şirketlerin ticari ortaklarıyla elektronik olarak satın alma siparişleri, faturalar ve sevkiyat bildirimleri gibi iş belgelerini değiş tokuş etmesini sağlayan bir sistemdir. EDI kullanıcıları, bekleme sürelerini azaltmak ve gelecekteki prosedürleri öngörmek için dünyanın herhangi bir yerindeki başka bir kuruluşla sanal olarak etkileşime girebilmektedir. Böylece kullanıcılar, manuel belge işleme süreçlerini ortadan kaldırarak maliyetleri azaltma, doğruluğu artırma ve iş süreçlerini kolaylaştırma imkânı elde etmektedir.

SAP Integration Suite Nedir?

SAP Integration Suite, şirketlerin kurum içi ve bulut tabanlı iş süreçlerini, uygulamalarını, verilerini ve kaynaklarını hızlı bir şekilde entegre etmesini sağlayan bir iPaaS platformudur. Şirketlerin, sistemlerini hızlı bir şekilde bağlamasına, iş süreçlerini otomatikleştirmesine ve inovasyonu hızlandırmasına yardımcı olur. Peki şirketler tüm bunları SAP Integration Suite ile nasıl yapar?

  • SAP Integration Suite, şirketlerin API’ler tasarlaması, yayınlaması ve yönetmesi için araçlar sağlamaktadır.
  • SAP Integration Suite, şirketlerin inovasyonu sürdürmesi, iş süreçlerini dönüştürmesi ve verimliliği artırması için tüm uygulamaları tek platformda entegre etmektedir.
  • SAP ve SAP dışı bulut ve şirket içi uygulamaları birbirine bağlamaya izin vermektedir.
  • SAP tarafından önceden oluşturulmuş bağlayıcılar ile şirketlerin SAP dışı uygulamalarını sorunsuz bir şekilde entegre etmesini sağlamaktadır.

SAP Integration Suite ile EDI Uygulamaları Nasıl Yapılır?

SAP Integration Suite, şirketlerin EDI işlevleri oluşturmasına imkân tanıyan son derece kapsamlı bir bulut yazılımdır. SAP Integration Suite, EDI'yi uygulamak için kullanımı kolay bir platform sağlamaktadır. EDI'yi SAP Integration Suite ile kurmak için temel adımlar şunlardır:

  • SAP Integration Suite’i Kurun

SAP Integration Suite, API’lere, bağlayıcılara ve önceden oluşturulmuş entegrasyonlara sahiptir. Bu araçlar sayesinde şirketler EDI uygulamaları oluşturabilmekte, yönetebilmekte ve dağıtabilmektedir.

  • Bir EDI Uygulaması Oluşturun

SAP Integration Suite, grafiksel kullanıcı arabirimine sahiptir. Grafiksel kullanıcı arabirimi ile şirketler EDI uygulaması oluşturarak EDI mesajlarını göndermeye ve almaya başlayabilmektedir.

  • Uygulamayı Test Edin

Uygulamayı oluşturduktan ve verileri eşledikten sonra, beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için uygulamayı test etmek gerekmektedir. Şirketler bunu, Integration Suite’in sunduğu test aracını kullanarak yapabilmektedir.

  • Uygulamayı Dağıtın

Uygulama test aşamasını geçtikten sonra uygulamanın üretim ortamına dağıtılması gerekmektedir. Şirketler, Integration Suite'in konuşlandırma aracını kullanarak dağıtımı yapabilmektedir.

  • Uygulamayı Takip Edin

Integration Suite, şirketlerin uygulamalarını takip ve analiz etmesi için izleme aracı sunmaktadır. Oluşturulan bir uygulamanın sorunsuz çalıştığından emin olmak için izleme aracı ile uygulamanın izlenmesi ve takip edilmesi gerekmektedir.


Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.