Blog

Fintech Çözümlerinin Önemi

FinTech yani finansal teknolojiler kapsamı günden güne genişlemeye devam ediyor. Finansal teknolojilere olan talep 2020 yılında özellikle COVID-19 pandemisinin etkisiyle büyük bir artış gösterdi. Bu yazımızda 2021 yılında daha da önem kazanması beklenen fintech çözümlerinin işletmelerdeki önemini birlikte inceleyeceğiz.

Fintech Nedir?

Fintech, işletmelerden tüketicilere kadar finansal hizmetlerdeki her türlü teknolojiyi kapsayan bir endüstri olan finansal teknolojiyi tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Fintech, yazılım veya diğer teknolojiler aracılığıyla finansal hizmetlerin dijital platformlar üzerinden daha kolay gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

Finansal teknolojilerin hem bireylere hem de kurumlara yönelik sağladığı çözümlerin Fintech kavramının bugünkü popülerliğinin en büyük etkeni olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde işletmeler fintech çözümleri ile ödeme ve muhasebe işlemlerini dijital ortamdan gerçekleştirerek operasyonel verimliliklerini artırmaktadır.

Dijital Vazgeçilmez Hale Gelecek

Dijital dönüşüm, son yıllarda oldukça önem kazanan bir değişim olmaya devam ediyor. Bu zamana kadar dijital dönüşümün sağladığı faydalar ön plana çıkarılarak dijital dönüşümün gerekliliği anlatılıyordu. 2021 yılında ise dijital dönüşümün şirketlerinin temel öncelikleri arasında olması bekleniyor. Bu zamana kadar iş süreçlerini hala dijitalden uzakta sürdürmeye çalışan işletmelerin iş süreçleri özellikle pandemi döneminde durmak zorunda kaldı. İş süreçlerini fiziksel ortamdan bağımsız olarak dijital sistemler ile gerçekleştiren işletmeler ise bu süreçte iş süreçlerinde minimum aksama yaşadılar. Böylece fintech çözümlerinin de işletmelerdeki yeri daha öncelikli hale geldi. 2020 yılının ortalarından itibaren işletmeler, fintech çözümleri ile çok sayıdaki operasyonel faaliyetini mekandan bağımsız olarak dijital ortamdan gerçekleştirmeye başladı. Bu sebeple 2021 yılında dijital dönüşüm ve fintech çözümleri vazgeçilmez hale gelecek.

Fintech Çözümleriyle Müşteri Deneyimi Geliştiriliyor

Fintech çözümleri temel olarak manuel iş süreçlerinin daha hızlı, daha kolay ve kimi zaman otomatik gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Fintech çözümlerinin sağladığı bu avantajların sonucu ise müşteri memnuniyetini oluşturuyor. Müşteri memnuniyeti, günümüz dünyasında işletmelerin büyümesinin altında yatan en büyük güç haline geldi. Operasyonel iş süreçlerini hızlandıran işletmeler, müşterilerine daha hızlı hizmet vererek müşteri deneyimini geliştirmektedir.

Kolay Erişim ve Hızlı Entegrasyon

21. yüzyılda finansal teknolojiler hakkında konuşurken en çok duyduğumuz kavramlardan bazıları şüphesiz “kolay erişim” ve “hızlı entegrasyon”dur. Fintech çözümlerinin kolay erişilebilir ve hızlı entegre edilebilir olması gerekmektedir. Bu işlevleri sağlayan fintech çözümlerinin işletmelerin iş süreçlerine hızlı entegre edilmesiyle birlikte işletmeler, çok kısa sürede verim almaya başlamaktadır. 2021 yılında bu fintech çözümlerinin öneminin giderek artması bekleniyor.

Finans alanında dijital dönüşüm sürecinizi kolaylaştıracak çözümlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.