SAP Fiori, SAP tarafından kullanıma sunulan, klasik SAP ekranlarını daha modern ve tüm cihazlara uygun biçimde yeniden dizayn edebileceğiniz bir kullanıcı deneyimi ürünüdür. Fiori aslında SAP’nin arayüz konseptine verdiği isimdir. SAP Fiori, SAP'nin kullanıcı deneyimini dönüştürmek ve dijital değişimin hızlı hızına uyum sağlamak için tasarlanmıştır. Fiori’nin arkasında birçok farklı teknoloji yer almaktadır. Günümüzde standart Fiori uygulamalarının arka planında “SAPUI5” teknolojisi yer almaktadır. Kısacası Fiori, yeni bir kullanıcı arayüzünden daha fazlasıdır.
İçindekiler
Fiori, tüm iş kolları, görevler ve cihazlarda kişiselleştirilebilen, rol tabanlı bir kullanıcı deneyimi sunan modern bir uygulamadır. Satış siparişlerini görüntüleme veya zaman çizelgelerini onaylama gibi standart görevleri kapsüllemek için kutucukları kullanır. SAP, müşteri girdilerine dayanarak, SAP Fiori UX'i kullanıcı dostu ve kullanım kolaylığını göz önünde bulundurarak tasarladı. UX ayrıca, kullanıcıların bir bilgisayara erişmeye ihtiyaç duymadan çalışabilmeleri için mobil dağıtım yetenekleri sağlar.
Sonuç olarak, SAP GUI ve SAP Fiori UX arasında önemli bir fark vardır. Eski GUI hantal ve öğrenmesi veya üzerinde eğitim alması zor olsa da, SAP Fiori herhangi bir mobil uygulamadan bekleyeceğiniz kusursuz hareketlere ve kontrollere sahiptir. Ekranlar basit, özelleştirilebilir ve moderndir ve önceki UX'in sahip olduğu gereksiz sekme ve alanların hiçbiri yoktur.
İçinde bulunduğumuz yüz yılda son kullanıcı beklentilerinin önemli ölçüde değişmesiyle birlikte “Kullanıcı Deneyimi” oldukça önemli bir hale geldi. Hayatın her alanında şık, sezgisel, kullanıcı dostu uygulamaların yaygın hale gelmesiyle birlikte kurumsal çalışanlar iş süreçlerinde karşılaştırılabilir bir UX talep etmeye başladı. Bu, SAP GUI’ı güvenilir olmasına rağmen daha az popüler hale getiriyordu. Tüketici tarzı arayüzler iş dünyasında benimsendikçe, eski GUI işçi üretkenliği açısından gecikmeye başladı. SAP, değişen bu beklentilerle birlikte SAP Fiori’yi çıkardı. SAP Fiori, mobil cihazlara öncelik veren görüntüleme yaklaşımına odaklanarak ilk kez 2013 yılında tanıtıldı. Fiori tanıtıldığında yalnızca 25 uygulama içeren sınırlı içeriğe sahipti ve birden çok cihazdan erişilebilen basit kullanımlı bir çözüm olarak kabul edildi.
Temel olarak, Fiori programlarının UX odaklı uygulamalar olduğunu da söyleyebiliriz. Bu uygulamalar, masaüstü, PC tablet ve akıllı telefonlar için eşit derecede uygundur. SAP'ye göre her yeni ürün, SAP Fiori'nin modern tasarımına dönüştürülür. Amaç, SAP kullanıcılarına tutarlı, uçtan uca bir deneyim sağlamaktır. SAP'ye göre, Fiori'nin ön uç geliştirmede geliştirme maliyetlerini 80'in üzerine düşürmesi bekleniyor.
SAP’nin sunduğu modern ve sezgisel kullanıcı arayüzü SAP Fiori kuruluşlar için çeşitli avantajlar sağlamaktadır. SAP Fiori’nin işletmeler için çok fazla kullanım alanı bulunmaktadır. Yeni Fiori’nin en yaygın uygulamalarından biri ise geleneksel SAP Grafiksel Kullanıcı Arayüzünün (SAP GUI) yerine geçmesidir. Fiori Uygulaması Referans Kitaplığı, SAP HANA için yüzlerce SAP Fiori Uygulamasını gösterir.
Fiori tarafından tasarlanmış arayüzlerin kullanımı, önceki SAP UI'lerine göre daha kolaydır, bu nedenle daha üretken çalışma sağlarlar.
Fiori tarafından tasarlanmış kullanıcı arayüzleri, SAP mantığı yerine iş mantığına sahiptir. Bu, onları SAP konusunda uzman olmayan bilgi çalışanlarının büyük çoğunluğu için daha sezgisel hale getirir.
Fare ve klavye yapısıyla SAP GUI, çeşitli mobil arayüz stillerine pek uygun değildi. Fiori'ye geçiş, mobil çalışanlara avantajlar sağlar. Fiori'nin basit arayüzü, kullanıcıların dokunmatik ekranlarla çalışmasını sağlar. Tutarlı kullanıcı arayüzü davranışı ve tasarımı, cihazdan bağımsız olarak benzer bir deneyim sağlar.
Fiori, SAP HANA iş akışları için optimize edilmiştir. ECC'de geçici süreçler oluşturan kuruluşlar için Fiori, modernleşmeye yardımcı olur. Fiori, SAP HANA'ya geçişten maksimum faydayı elde etmenizi sağlar.
Standartlaştırılmış Fiori arayüzü ve tutarlı tasarım felsefesi, çalışanların yeni işleri hızlı bir şekilde öğrenmesini kolaylaştırır. Bir Fiori uygulamasında uzmanlaşan kullanıcılar, bu bilgileri diğer uygulamalara aktarabilir. Böylece çalışanlar roller arasında daha kolay hareket edebilir.
Fiori Launchpad (Fiori Başlatma Paneli), uygulamaları yönetmek, görüntülemek ve çalıştırmak için merkezi bir araçtır. Launchpad, SAP Fiori uygulamalarını barındırır ve uygulamalara kişiselleştirme, navigasyon ve uygulama yapılandırma hizmetleri sağlamaktadır.
Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte hız ve kullanıcı deneyimi şirketler için çok önemli hale geldi. SAP Fiori Danışmanı, şirketlerin ERP ihtiyaçlarını karşılayan Fiori uygulamalarının geliştirilmesine, yapılandırılmasına, özelleştirmesine ve entegre edilmesine yardımcı olur.
MDP Group, uzman Fiori danışmanlığıyla birlikte işletmelerin SAP iş süreçlerinin daha etkin ve verimli ilerlemesini sağlamaktadır. SAP Fiori Danışmanlığı hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
SAP Fiori Takım Lideri
Kurumsal Bilgi Yönetim Sistemi
Şirketlerin başarısı ve şirket stratejik hedeflerine ulaşılması açısından bilgi yönetimi önemli bir fırsat sunmaktadır. Son...
SAP Integration Suite’de Groovy Scripting
Groovy ve Groovy Script Nedir? Groovy, Java platformu için çok yönlü ve güçlü bir dildir. İsteğe bağlı tiplenebilirlik ve dinamik...
SAP PO B2B EDI Desteklenen Bağlantı Protokolleri ve Örnekler
Daha önceki bloglarımızda bahsettiğimiz üzere, müşteri ve tedarikçiler arasındaki hızlı ve güvenli iletişimi EDI ile sağlamak mümkün....
E-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bu blog yazımızda elektronik fatura başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt vereceğiz.E-Fatura Nedir?E-Fatura, elektronik ortamda hazırlanan...
GS1 Barkod Sistemi Nedir? GS1 & SAP Entegrasyonu
GS1 sistemi, uluslararası elektronik ticaret uygulamaları için evrensel bilgi tanımlama sistemdir. Tedarikçiler ve müşteriler arasındaki...
Kaizen Nedir? Kaizen Felsefesi Nedir?
Kaizen, Japonca “Kai” ve “Zen” kelimelerinin birleşiminden oluşur ve “daha iyiye doğru değişiklik, değişim” veya “iyi değişim...
SAP PO/CPI ile Microsoft Graph API Entegrasyonları
Microsoft Graph API Nedir? Microsoft Graph API, Microsoft Bulut hizmetlerine erişimi sağlayan...
Üretim Süreçlerinizi İyileştiren 5 Yalın Teknik
Yalın üretim, işletmelerin iş süreçlerinde israfa neden olan faktörleri tespit ederek ortadan kaldırmasını, verimliliği ve kaliteyi...
Ürün Takip Sistemi Nedir?
ÜTS Nedir? ÜTS Bildirimi Ne İşe Yarar?Ürün takip sistemi (ÜTS), ihraç veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerinin...
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.