Günümüz dijitalleşme çağında şirketler verilerini farklı uygulamalar ve farklı yazılımlar arasında etkin bir şekilde aktarabilmektedir. Bu da şirketler için entegrasyon ihtiyacı anlamına geliyor. Entegrasyon çoğu iş sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır; bir e-ticaret siteniz varsa, muhtemelen birden fazla platform ve uygulama ile çalışmanız gerekecektir. iPaaS, bulut uygulama geliştirmede önemli bir değişimi temsil eder. Yeni ortaya çıkan hizmet olarak entegrasyon platformu (iPaaS), uygulama geliştirmede önemli bir değişimi temsil etmektedir.
İçindekiler
Hizmet Olarak Entegrasyon Platformu (iPaaS), kurum içi ve bulut tabanlı süreçlerin, hizmetlerin, uygulamaların ve verilerin herhangi bir kombinasyonunu bireysel veya birden fazla kuruluşta birbirine bağlayan entegrasyon akışlarının geliştirilmesini, yürütülmesini ve yönetilmesini sağlayan bir bulut hizmetleri paketidir. Sonuç olarak bu, şirketlerin ürünlerini geliştirmelerine, veri paylaşmalarına ve müşterilerine en son çözümleri sunmalarına olanak tanır.
Kurumsal düzeyde farklı sistem ve uygulamalarla çalışan işletmeler, şirket içi, genel ve özel buluttaki sistemleri ve verileri entegre etmek için bulut entegrasyon çözümleri sağlayan iPaaS platformunu kullanıyor.
iPaaS’ın değeri, uygulama entegrasyonu ve veri entegrasyonu ile ilgili sorunlara kadar uzanmaktadır. Bilgisayar çağının başlangıcından bu yana, işletmeler iş süreçlerini yürütmek için farklı uygulamalar kullanmakta ve bu uygulamaların birlikte çalışmasına ihtiyaç duymaktadır.
Geleneksel entegrasyon yönteminde, farklı uygulamalar arasındaki veri alışverişi manuel olarak, insan çabasıyla gerçekleşmekteydi. Günümüzün modern işletmelerinde bu yöntem zaman alıcı, karmaşık ve maliyetlidir. Modern işletmelerin, uygulamalar, sistemler ve yazılımlar arasında kesintisiz ve otomatik veri akışı sağlayan entegrasyon çözümlerine ihtiyacı vardır.
iPaaS, işletmelerin entegrasyon gereksinimlerini karşılamak için ortaya çıkan bir çözümdür. Bir entegrasyon platformu olarak iPaaS, işletmelerin şirket içi, bulut veya hibrit uygulamalarını sorunsuz bir şekilde entegre ederek iletişim kurmasını sağlar. İş süreçlerini otomatikleştirir ve değerli verilerin güvenli bir şekilde paylaşılmasına olanak tanır.
Kısacası iPaaS, satış, pazarlama, finans gibi departmanların iş süreçlerini yürütmek için farklı uygulamalar kullandığı iş dünyasında, günlük işleri kolaylaştırır. Bu yüzden de önemlidir.
Bir iPaaS sağlayıcısı, uygulama sunucularını ve altyapı verilerini barındırıp entegrasyon araçları ve ara yazılım sağlar. Çoğu iPaaS uygulaması etkileşimleri tanımlamak için hazır bağlayıcılar ve iş kuralları kullanarak bir işletme genelinde entegrasyon akışlarının geliştirilmesini de hızlandırır.
Evinizin bahçesini düzenleyeceğinizi düşünün. Neyin nasıl ve nerede olacağını siz seçersiniz. iPaaS ise bahçede kullanacağınız sandalyeler için marangoz, aydınlatmalar için elektrikçi, çimler için bahçıvan gibi uzmanlarla koordinasyon gibi temel gereksinimlerin sorumluluğunu üstlenir.
iPaaS çözümleri, ileri teknik bilgi veya beceri gerektirmeyen basit entegrasyon araçları ile BT uzmanlarının gelişmiş entegrasyon akışları tasarlamasını ve dağıtmasını sağlayan araçların her ikisini de sağlar. Önemli özellikleri arasında ise şunlar bulunur:
iPaaS yazılımı, özel entegrasyon geliştirmeye gerek kalmadan sistemleri, uygulamaları ve yazılımları bağlama sürecini basitleştiren hazır bağlayıcılar, iş mantığı ve şablonlar sunar.
iPaaS çözümlerinin en önemli özelliklerinden biri, düşük kodlu veya kodsuz bir geliştirme ortamı sunmalarıdır. Sürükle ve bırak arayüzleriyle iPaaS, kullanıcıların entegrasyon akışları ve iş akışlarını kolayca oluşturmasını ve yönetmesini sağlar.
iPaaS platformları genellikle sistemler arasında veri uyumunu sağlamak için veri dönüştürme ve eşleme teknolojilerini birleştirir. Kullanıcılar, uygulamadan uygulamaya veri akışı sırasında veri biçimlerini, yapıyı ve değerleri dönüştürmek için özel kurallar ve eşlemeler tanımlayabilir. Böylece sorunsuz veri uyumluluğu ve entegrasyonu sağlayabilir.
Hizmet Olarak Entegrasyon Platformu (iPaaS), birden fazla sistem, uygulama ve yazılım arasındaki veri akışını düzenler ve iş akışı otomasyonu sağlar.
iPaaS'ın sunduğu geliştirici araçları, karmaşık entegrasyon akışlarının oluşturulmasına ve bu entegrasyon akışlarının özelleştirilmesine yardımcı olur.
iPaaS çözümleri toplu ve gerçek zamanlı veri işleme yeteneklerine sahiptir. Bu şekilde, ekipler farklı entegrasyon gereksinimlerini karşılamada oldukça başarılıdır. Ayrıca, bu özellik bir uygulamada güncellenen veya yeni girilen verilerin diğer uygulamalarda otomatik olarak güncellenmesini sağlar. Bu da iş süreçlerini önemli ölçüde basitleştirir.
iPaaS platformları, entegrasyonları oluşturmak, yönetmek ve izlemek için tek bir platform sağlar. Bu, kullanıcıların farklı uygulamalar ve silolanmış veri kaynakları arasındaki veri akışını otomatikleştiren entegrasyon akışları geliştirmesine yardımcı olur.
Birden çok bulut sistemini entegre etmeye çalışmak, kurumsal BT için oldukça zor olabilir. Bunun için iPaaS kullanmak gün geçtikçe popülerleşiyor. iPaaS çözümünün sağladığı bazı avantajlar arasında şunlar bunlar:
iPaaS, ekiplerin çalışma biçimlerini iyileştirmek ve daha verimli hale getirmek için kullanılır. iPaaS çözümü farklı türlerde kullanılabilir.
iPaaS'ın bazı kullanım örnekleri şunlardır:
CRM ve pazarlama otomasyon platformu entegrasyonu, iki uygulama arasında gerçek zamanlı veri akışı sağlar. Bu, satış ve pazarlama ekiplerinin verilere dayanarak bilinçli kararlar almasını sağlar. Örneğin, satış personeli potansiyel bir müşteriye kişiselleştirilmiş fırsatlar sunabilir.
ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) sisteminin CRM sistemine entegre edilmesi, iki sistem arasındaki verileri otomatik olarak senkronize eder. Bu, iş akışını hızlandırır, manuel veri girişini ortadan kaldırır ve hata oranını azaltır.
iPaas ve PaaS teknik olarak neredeyse aynı olsalar da işlevsellik açısından birbirlerinden farklıdırlar. PaaS, bir projenin sadece bir kısmına odaklanırken, iPaaS ise web siteleri, veri kaynakları, uygulamalar ve arayüzler arasında bağlantı kuran entegrasyon çözümlerini sunar. PaaS, bütçesi fazla olan büyük şirketler için daha uygundur. Birçok farklı uygulamayla çalışan ve uygulamaları arasında entegrasyona ihtiyacı duyan daha küçük şirketlere ise iPaaS daha uygundur. PaaS araçları kodlama bilgisi gerektirdiği için daha zordur fakat iPaaS araçları daha basit olduğu için kodlama bilgisi gerekmeden de kullanılabilir.
ESB, bulut uygulamasıyla entegre olabilmesine rağmen şirket içinde çalışması gerekir. iPaaS ise bulut tabanlı çözümler sunar. iPaaS uygulamalar arasında istenildiği kadar bağlantı oluşturabilme imkanı sağladığı için bir şirkette yeni uygulamaları entegre etmek kolaydır. Fakat ESB ile çalışan bir şirkette yeni bir uygulamaya geçiş uzun süreler isteyebilir. iPaaS bulut tabanlı olduğu için birden fazla kullanıcının erişmesi imkanını sağlar. ESB’nin çalışması için ise donanıma ihtiyaç olduğu için birden fazla kullanıcının erişebilmesi garanti edilemez.
Günümüzde yaygın olarak kullanılan önemli ve temel entegrasyon türleri iPaaS ve SaaS'dir. SaaS uygulamaları, kuruluşlar tarafından günlük operasyonları için yaygın olarak kullanılmaktadır. iPaaS, kuruluşların SaaS verilerini entegre eden daha yeni bir teknolojidir. SaaS uygulamaları bulutta bulunan hizmetlerdir. iPaaS ise bu uygulamaları birbirlerine bağlar. SaaS uygulamalarının parçaları şirket içinde bulunmazlar. iPaaS uygulamaları ise şirket içi ve bulut tabanlı hizmetlerin entegre edilmesini sağlar.
MIP, MDP Group'un entegrasyon danışmanları tarafından geliştirilen bir iPaaS çözümüdür . İşletmelerin entegrasyon süreçlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Şirket içi ve bulut tabanlı kurulum seçenekleri sunan bir middleware görevi görür. Hazır entegrasyon paketleri sayesinde , entegrasyon oluşturma, iş akışlarını otomatikleştirme ve sistemler arasında veri akışını sağlama süreçlerini hem kolaylaştırır hem de hızlandırır. Kapsamlı entegrasyon yetenekleri, güçlü güvenlik özellikleri, gelişmiş veri entegrasyonu ve dönüşümü ile entegrasyon süreçlerinde zamandan, kaynaktan ve emekten tasarruf sağlar.
Daha detaylı bilgi için web sayfamız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
SAP Entegrasyon Takım Lideri
QuickModel ile Süreç Modelleme – SAP Signavio
SAP Signavio Process Manager çözümü içinde yer alan QuickModel özelliği, BPMN yani iş süreci modeli ve gösterimi standartları...
MDP SAP Gelen e-Fatura Çözümü
Şirketlerin e-Dönüşüm yolculuğunda, en önemli adımlarından birisi fatura işlemleri sürecidir. Kanunen zorunlu hale getirilen e-Arşiv...
SAP IDoc Nedir? Genel Bakış, Yapısı ve Türleri
SAP dünyasında veri entegrasyonu ve iletişim, iş süreçlerini kolaylaştırmak için hayati öneme sahiptir. SAP'in bu amaçla kullandığı en...
SAP SIGNAVIO PROCESS MANAGER NEDİR?
Signavio Process Manager, sezgisel, bulut tabanlı, profesyonel süreç modellemesi sunan bir SAP Signavio modülüdür. SAP Signavio Process...
SAP S/4HANA’nın Faydaları
Dijital dönüşüm, işletmelerin operasyonlarını, ürünlerini, hizmetlerini ve müşteri deneyimlerini iyileştirmek için teknolojiyi kullanma...
SAP ERP İş Süreçlerini Nasıl Kolaylaştırır?
Farklı uygulamalar bir araya gelip silolar halinde çalıştığında ve birbiriyle bağlantı kuramadığında verimsizliklerin, eksikliklerin ve...
SAP ve Non-SAP Sistemler Arasında Depo Süreçleri Entegrasyonu
SAP depo entegrasyonu, bir organizasyonun iş süreçlerini yönetmek ve optimize etmek için SAP ERP (Enterprise Resource Planning) sistemlerini...
BT Varlık Yönetimi Nedir?
BT varlıkları, bir işletmenin büyümesine bağlı olarak artış gösterir. İşletmenin büyümesi, daha fazla çalışan, daha fazla satış ve...
e-Arşiv Fatura Sorgulama Nedir? Nasıl Gerçekleştirilir?
Dijital dönüşüme ister gönüllü ister zorunlu olarak geçmiş olun, alıcılarınız manuel yöntemleri kullanmakta ısrarcıysa süreciniz...
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.