Blog

SAP S/4HANA’nın Faydaları

Dijital dönüşüm, işletmelerin operasyonlarını, ürünlerini, hizmetlerini ve müşteri deneyimlerini iyileştirmek için teknolojiyi kullanma biçimlerini modernize etmeye yönelik sürekli bir süreçtir. İşletmelerdeki dijital dönüşüm süreci sektöre, işletmenin büyüklüğüne, mevcut kaynaklara ve dijital teknolojilerin benimsenme düzeyine bağlı olarak değişir. Çoğu işletme için dijital dönüşüm bir varış noktası değil bir yolculuktur ve yol boyunca birçok farklı aşama ve kilometre taşı bulunur. Genel olarak konuşmak gerekirse, giderek daha fazla şirket operasyonlarını, ürünlerini, hizmetlerini ve müşteri deneyimlerini iyileştirmek için dijital teknolojilere ve stratejilere yatırım yaptığından, işletmelerde dijital dönüşüm hızla ilerlemektedir.

S/4HANA dönüşümü ve dijital dönüşüm aynı madalyonun iki yüzüdür. S/4HANA dönüşümü, işletmelerin BT altyapılarını ve süreçlerini daha verimli ve etkili dijital operasyonlar sağlayacak şekilde modernize ederek dijitalleşmeleri için gereklidir. Öte yandan dijital dönüşüm, yeni iş modelleri, süreçler ve ürünler oluşturmak için dijital teknolojilerden ve verilerden yararlanma sürecidir. Bu iki süreç birlikte, işletmelerin tamamen dijitalleşmesi ve günümüzün dijital pazarında rekabetçi kalabilmesi için kritik öneme sahiptir.

Bu yazımızda SAP S/4HANA'yı ve faydalarını anlatacağız.

SAP S/4HANA Nedir?

S/4HANA (eski adıyla SAP Business Suite 4 SAP HANA), SAP tarafından geliştirilen ve pazarlanan bellek içi, sütun odaklı, ilişkisel bir veritabanı yönetim sistemidir. SAP Business Suite'in halefidir ve SAP'nin HANA bellek içi veritabanıyla çalışacak şekilde tasarlanmıştır, bu da iki sistemi doğal olarak bağlantılı hale getirir.

SAP, müşterilerinin dijital dönüşümünü ilerletmek ve onlara teknolojideki en son gelişmelerin gücüyle hareket eden modern bir iş paketi sunmak için S/4HANA'yı piyasaya sürmüştür. S/4HANA, işletmelere verilere daha hızlı erişim, daha iyi karar verme, gelişmiş müşteri deneyimleri ve kolaylaştırılmış bir iş süreci sağlamaktadır. Ayrıca, işletmelerin çevikliklerini artırmalarına, maliyetlerini azaltmalarına ve operasyonel performanslarını iyileştirmelerine yardımcı olur.

SAP S4/HANA Ne İçin Kullanılır?

SAP S/4HANA finans, satın alma, üretim, satış ve müşteri hizmetleri için kullanılır. Şirketler, müşterilerini, operasyonlarını ve pazarlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olabilecek gelişmiş bulut tabanlı teknolojisinden, kolaylaştırılmış süreçlerinden ve entegre analitik yeteneklerinden yararlanmak için S/4HANA'ya yatırım yapmaktadır. Ayrıca S/4HANA, şirketlerin maliyetlerini azaltmalarına, müşteri hizmetlerini iyileştirmelerine ve rekabet avantajlarını artırmalarına yardımcı olabilir

S4/HANA vs ECC

SAP S/4HANA, işletmelerin daha çevik, verimli ve müşteri odaklı olmalarına yardımcı olabilecek bir dizi avantaj sunduğu için ECC'den daha iyi olarak kabul etmektedir.

  1. S4/HANA, SAP'nin kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımının en yeni neslidir; ECC (daha önce R/3 olarak biliniyordu) ise SAP'nin geleneksel ERP'sidir.
  2. S4/HANA, sunduğu gerçek zamanlı analitik yetenekleri için platform sağlayan bellek içi veritabanı HANA'yı temel alır. ECC ilişkisel bir veritabanına dayanmaktadır.
  3. S4/HANA, ECC'ye göre daha entegre bir yapıya sahiptir ve veri ve süreçlerin daha birleşik ve düzenli olmasını sağlar.
  4. S4/HANA, ECC'den daha hızlı ve daha duyarlı olmasının yanı sıra daha kullanıcı dostudur ve kullanımı daha kolaydır.
  5. S4/HANA, işletmelerin müşterilerinin ihtiyaçlarını daha iyi tahmin etmelerini sağlayan tahmine dayalı analitik yetenekleri içerir. ECC bu özelliği sunmamaktadır.
  6. S4/HANA basitleştirilmiş bir mimari sunar, bu da daha az özelleştirme ve daha basitleştirilmiş bir sistemle sonuçlanır. ECC daha karmaşık bir mimariye sahiptir ve daha fazla özelleştirme gerektirir.

SAP S/4HANA Modülleri

SAP S/4HANA, her büyüklükteki işletme için SAP HANA bellek içi veritabanı platformu üzerine kurulmuş bir ERP sistemidir. Finans, üretim, tedarik zinciri, insan kaynakları, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve analitik gibi farklı iş fonksiyonlarına hitap eden bir dizi modüle sahiptir.

SAP S/4HANA platformu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi farklı modül üzerine kuruludur:

  • Finansal Muhasebe
  • Kontrol
  • Malzeme Yönetimi
  • Satış ve Dağıtım
  • Üretim Planlama
  • Proje Sistemleri
  • Fabrika Bakımı
  • Kalite Yönetimi
  • İnsan Kaynakları
  • Tedarik Zinciri Yönetimi
  • İşletme Ambarı
  • Varlık Yönetimi
  • Çevre, Sağlık ve Güvenlik
  • Tedarik Ağı İş birliği
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • İnovasyon Yönetimi
  • Yönetişim, Risk ve Uyum
  • Genişletilmiş Depo Yönetimi

SAP S/4HANA’nın Faydaları

  1. Hız ve performans: S/4HANA, geleneksel veritabanlarından önemli ölçüde daha yüksek işlem hızları sağlayan SAP HANA bellek içi platformunda çalışır. Bu, işletmelerin gerçek zamanlı içgörülere hızla erişmesine ve daha hızlı karar vermesine olanak tanır.
  2. Geliştirilmiş çeviklik: S/4HANA, yönetilmesini ve özelleştirilmesini kolaylaştıran modern, bulut tabanlı bir mimari üzerine inşa edilmiştir. Bu artan çeviklik, işletmelerin değişen pazar koşullarına hızla uyum sağlamasına olanak tanır.
  3. Basitleştirilmiş süreçler: S/4HANA, verileri tek bir sistemde birleştirerek ve iş akışlarını düzenleyerek birçok süreci basitleştirir. Bu, işletmelerin verilerine erişmesini ve verilerini yönetmesini kolaylaştırır.
  4. Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi: S/4HANA, kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri hızlı bir şekilde bulmalarını ve görevleri tamamlamalarını kolaylaştıran kullanıcı dostu, sezgisel bir arayüz sunar.
  5. Geliştirilmiş görünürlük: S/4HANA, işletmelere operasyonları ve verileri hakkında daha kapsamlı bir görünüm sunarak iyileştirme alanlarını ve büyüme fırsatlarını kolayca belirlemelerine olanak tanır.

Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.