Finansal teknolojiler, işletmelerin iş süreçlerini kolaylaştırmaya ve dönüştürmeye devam ediyor. Günümüzde firmalar, geçmişte manuel ve kâğıt tabanlı yürüttüğü bir çok süreci artık dijital olarak bilgisayar ve telefon üzerinden kolayca yönetebiliyor. Bu blog yazımızda SAP kullanan firmaların SAP entegre finansal çözümlerle iş süreçlerini nasıl dönüştürebileceklerini açıklayacağız.
İçindekiler
ERP sistemi olarak SAP kullanan firmalar, süreçlerini etkin şekilde yönetebilmek adına önemli operasyonel süreçlerini SAP üzerinden ya da SAP ile entegre yönetmeyi tercih etmektedir. SAP entegre finansal çözümler, işletmelere sadece günlük operasyonlarını daha verimli yönetme imkanı sunmakla kalmaz, aynı zamanda geleceğe yönelik daha bilinçli ve stratejik kararlar almalarına da yardımcı olur. Bu çözümler, işletmelerin rekabet avantajı elde etmesini ve dijital dönüşüm sürecinde öne çıkmasını sağlar.
SAP entegre finansal çözümler, her şeyden önce manuel süreçleri otomatik hale getirerek iş birimlerine zaman ve efor tasarrufu sağlamaktadır. Buna ek olarak SAP çözümleri, verilerin tek bir platformda toplanmasını ve işlenmesini sağlayarak veri bütünlüğünü korur. Bu da finansal raporlamanın daha doğru ve güvenilir olmasını sağlar.
Tüm bunlara ek olarak çözümlerin sunduğu anlık veri takibi sayesinde iş birimleri, eskiden toplamak için saatlerce efor harcadığı finansal verileri SAP ekranları üzerinden görüntüleyebilmektedir. Sonuç olarak, SAP entegre finansal çözümler, firmaların dijital dönüşüm süreçlerinde etkin bir rol oynar ve onlara rekabet avantajı sağlar. Bu nedenle, SAP kullanan firmalar, finansal süreçlerini optimize etmek ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemek için bu çözümlere ihtiyaç duymaktadır.
MDP Group olarak 2013 yılından bu yana 250’den fazla iş ortağımıza SAP entegre & bütünleşik finansal çözümler portföyümüzle hizmet sunmaktayız. Çözümlerimiz, sürekli güncellenen mevzuatlara uyumlu yapısıyla firmaların yasal gerekliliklere uygun hareket etmesini sağlar. Bu, olası ceza ve yasal sorunların önüne geçilmesine yardımcı olur.
e-Hesap Özeti çözümümüz, firmaların tüm banka hesap bakiyelerini ve hesap hareketlerini SAP ekranları üzerinden anlık olarak izleyebilmesini sağlar.
e-Beyanname çözümü, beyannamelerinizin BDP formatına uygun şekilde SAP sisteminde hazırlanmasını ve paketlenmesini olanak tanır.
e-Mutabakat çözümü, SAP’deki cari raporlar kaynak alınarak oluşturulan mektuplarla, mutabakat işlemlerinin SAP içerisinde yapılmasını sağlar.
Yapay Zeka Destekli Masraf Yönetimi Çözümü, çalışanların şirket için gerçekleştirdiği masrafları girdiği, gerekli onay süreçlerini tamamladığı ve bu masrafların SAP üzerinden kontrollü bir şekilde geri ödemesini sağlayan bir çözümdür.
e-Ödeme çözümü, bir şirketin tüm ödeme işlemlerini uçtan uca kapsar ve bu işlemlerin SAP içinde onay hiyerarşisine uygun olarak gerçekleştirilmesine olanak tanır.
Sanal Pos Entegrasyonu ve Muhasebeleştirme, firmaların sanal pos verilerini ilgili web servisleri aracılığıyla SAP sistemine aktararak muhasebeleştirme süreçlerini kapsayan bir çözümdür.
Mevduat ve Döviz İşlemleri Portali, otomatik banka entegrasyonu sayesinde grup şirketlerinin döviz miktarlarını anlık olarak listeler. Bu portal ile tüm grup şirketleri adına döviz alım satımı yapılabilir ve bu sayede bankalardan daha avantajlı faiz oranları elde edilebilir.
Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), firmaların mal ve hizmet satışı gerçekleştirdiği muhataplardan olan alacaklarının, alıcının kredi limiti kadar garanti altına alınmasını ve ödeme tarihinde fatura tutarının otomatik olarak satıcı firma hesabına aktarılmasını sağlar.
Kur Farkı Faturası Çözümü, kur farkı faturalarınızı SAP üzerinden hızlı ve güvenilir bir şekilde hazırlamanıza olanak tanır.
Provizyon Talep Formu Çözümü, çalışanların provizyon taleplerini SAP sistemi üzerinden oluşturmasını, yöneticilerin talepleri mobil cihazlarından onaylamasını ve muhasebe kayıtlarının otomatik olarak oluşturulmasını sağlar.
Operasyon Detay Bütçeleme Çözümü, bütçeleme süreçlerini kolaylaştırarak operasyonel iş yükünü azaltan bir SAP çözümüdür. Uygulama, firma ihtiyaçlarını kapsamlı bir şekilde belirleyip masraf planlarını öngörüyle hazırlamanıza ve geleceğe yönelik tutarlı tahminler yapmanıza olanak tanır. Verileri SAP sisteminden çekerek tek bir ekranda kullanıcıya sunar.
Finansal Çözümler Yöneticisi
Go PostgreSQL bağlantısı ve Heroku Deployment
Daha önceki yazılarımızda Go programlama diline giriş yapmış ve ardından Go programlama dili ile örnek bir Rest API yaratmıştık. Bu...
Neden SAP Integration Suite Kullanmalısınız?
Başarılı bir şirketin temeli olan entegrasyon, şirketler için en önemli stratejik önceliğe sahiptir. Bunun nedeni ise, şirketlerin sahip...
SAP Integration Suite’te Yenilikler Nelerdir?
SAP Integration Suite, işletmelerin dijital dönüşüm yolculuklarını hızlandırmalarına yardımcı olmak için sürekli olarak gelişiyor ve...
MDP SAP Gelen e-Fatura Çözümü
Şirketlerin e-Dönüşüm yolculuğunda, en önemli adımlarından birisi fatura işlemleri sürecidir. Kanunen zorunlu hale getirilen e-Arşiv...
SAP PO B2B EDI Desteklenen Bağlantı Protokolleri ve Örnekler
Daha önceki bloglarımızda bahsettiğimiz üzere, müşteri ve tedarikçiler arasındaki hızlı ve güvenli iletişimi EDI ile sağlamak mümkün....
SAP'de Tabloların Yaratılması: Transactional, Customizing ve Master Data
SAP'de tabloların yaratılması, işletmelerin verilerini düzenli bir şekilde saklamak ve yönetmek için temel bir adımdır. Bu süreçte,...
SAP PO 7.5 geçişine hazır mısınız?
2020 yılının sonunda SAP PI sürümleri 7.5’den düşük olan sistemlerin desteğinin sona erecek olması SAP PO 7.5’e geçişini zorunlu...
Sürekli İyileştirme için 5 Adım
Sürekli iyileştirme, kurumsal hayatta başarı sağlamanın en temel anahtarıdır. Yeni stratejiler uygulamak, mevcut süreçlerde iyileştirme...
Blockchain’i (Blokzincir) Tanıyalım
Blokzincir Nedir? Blokzincir (Blockchain) 2008 yılında kripto para bitcoin ile hayatımıza girdi. Blokzincir adeta birbirleriyle halka gibi...
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.