Blog

SAP EWM Nedir? SAP EWM Danışmanlığı Nedir?

SAP Extended Warehouse Management (EWM) yani SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi, işletmelerin depodaki envanterlerini verimli bir şekilde yönetmesini sağlayan verimli bir depo yönetim sistemidir. SAP EWM ile işletmeler depo hareketlerini kontrol edebilir ve gelişmiş işlevler ile operasyonel süreçlerini iyileştirebilirler. SAP EWM modülü SAP ERP S/4 HANA sistemlerine entegre edilmiş yerleşik bir modül olarak veya merkezi olmayan bir sistem olarak çalıştırılabilmektedir. Ayrıca SAP / R3 ile entegrasyon da sağlanmaktadır.

SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi (SAP EWM), tüm depo türleri için maksimum işlevselliği ve kapsamlı süreç desteğini bir araya getirir ve bu nedenle dünya çapında depo yönetimi ve kontrolü için en güçlü yazılım paketlerinden biridir.  (SAP EWM), SAP Tedarik Zinciri Yönetimi'nin (SAP SCM) bir parçasını oluşturur ve tedarik zinciri süreçleri için uçtan uca destek sağlar.

Şirketler Niçin SAP EWM’e İhtiyaç Duyar?

Adından da anlaşılacağı üzere SAP EWM’e depo yönetim süreçleri barındıran şirketler tarafından ihtiyaç duyulmaktadır. Depo yönetimi şirketler için hayati öneme sahiptir. Depo yönetim süreçlerinde yaşanabilecek aksaklıklar şirketin tüm operasyonlarını yavaşlatabilir hatta durdurabilir.

Günümüzde depo yönetim faaliyeti olan çoğu işletme, yukarda bahsettiğimiz yüzleşebilecekleri problemleri ortadan kaldırmak ve depo yönetim süreçlerini daha işlevsel ve kontrollü hale getirmek için SAP EWM modülüne ihtiyaç duymaktadır.

SAP EWM’in Özellikleri

Şirketler depolama tesislerinin tamamını SAP EWM’de haritalayabilmektedir. Bu modül ile şirketler mal girişi, depolama, paketleme ve nakliye dahil olmak üzere tüm geleneksek depo işlemlerini optimize eder ve otomatikleştirebilmektedir. SAP EWM’in özellikleri şunlardır;

  • Gelen/giden mal işleme yönetimi
  • Depolama ve dahili süreç kontrolü
  • Depo dışı saha yönetimi
  • Çapraz yerleştirme
  • Perakende süreç verimliliği
  • Tedarik zinciri uygulaması
  • İş gücü ve kaynak yönetimi
  • İş paketleri oluşturma
  • Kit oluşturma
  • İstisna durum yönetimi
  • Raf yönetimi
  • Raporlama
  • Görev optimizasyonu
  • Parti yönetimi
  • Seri numarası yönetimi
  • Paketleme spesifikasyonları

SAP EWM’in Avantajları

SAP EWM, şirketlerin kaynaklarını esnek ve verimli şekilde yönetmelerini kolaylaştırır, envanter doğruluğunu ve şeffaflığını arttırır. SAP EWM modülü, gelen ve giden işlemlerinin yanı sıra aradaki depolama ve geri alma işlevlerinin düzenlenmesine olanak tanır. İşletmelerin mal hareketini otomatikleştirir, kolaylaştırır ve yüksek hacimli depolardaki karmaşık süreçleri düzenleyerek esnek yönetim sağlar.

Ayrıca SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi çözümü,  göndericiler için tasarlanmış yenilikçi bir role sahip bir ekrana sahiptir. Bu ekran, göndericilerin gönderi süreçlerini planlamasına, tedarik zinciri yürütmesini takip etmesine ve gerektiğinde ayarlamaları uygulamasına olanak tanır.

SAP EWM’in diğer bir avantajı ise sağladığı yüksek düzeyde standardizasyondur. Yüksek düzeyde standardizasyon , günlük işlemlerde hata riskini ve başarısızlık oranlarını en aza indirerek , yüksek derecede çalışan memnuniyeti sağlar ve maksimum verim sağlar. SAP EWM veya Katma Değerli Hizmetler ile standart olarak gelen kapsamlı mobil depo fonksiyonları (mobil cihazlar için RF), çapraz bağlantı süreçleri veya entegre Malzeme Akışı Sistemi, SAP EWM'e yatırım yapmak için ikna edici nedenlerdir.

SAP EWM'in temel faydalarından biri ise günümüzün SAP dünyasına mükemmel entegrasyonu ve büyük hacimli verileri analiz etmek için mevcut SAP uzmanlığından ve SAP Business Warehouse (SAP BW) gibi ilişkili araçlardan yararlanma becerisidir.

SAP EWM ile SAP WM Arasındaki Farklar Nelerdir?

SAP EWM, Depo Yönetimi (Warehouse Management) sistemi gibi SAP Tedarik Zinciri Yönetiminin (SAP Supply Chain Management) bir parçasıdır ancak Depo'daki temel etkinlikleri yönetmek için daha sağlam ve gelişmiş özellikler sağlamaktadır.

SAP Extended Warehouse Management, Warehouse Management’e benzemekle birlikte bunlara ek olarak depo işlevlerini yönetmek için toplama, saklama, RF çerçevesi, depo yapısı ve daha esnek seçenekler gibi daha fazla özellik sağlar. Bunun haricinde SAP EWM'de WM'de bulunmayan etkinlik alanı, kaynaklar, iş gücü yönetimi ve iş merkezleri gibi yeni öğeler de oluşturulabilmektedir.

SAP EWM, WM’e kıyasla bir organizasyondaki depo işlevlerini yönetmek için daha sağlam ve işlevsel bir çözüm sağlamaktadır. Aynı zamanda SAP Supply Chain Management'ın bir parçasıdır ve lojistik ve tedarik zinciri içindeki tüm süreçleri destekler.

Slotting - Yerleştirme Nedir?

SAP EWM’in WM’den başka bir farkı ise sağladığı “yerleştirme ve yeniden düzenleme (Slotting & Re-Arrangements)” fonksiyonudur. Warehouse slotting yani depo yerleştirme, bir depoda veya bir dağıtım merkezinde envanteri düzenleme sürecidir. Slotting, daha verimli depolama ve toplama işlemlerinden yararlanarak bir depodaki mevcut alanın kullanımını en üst düzeye çıkarırken işleme maliyetlerini düşürür. Slotting’in sağladığı alan tasarrufu, daha az işçinin daha verimli bir şekilde daha fazla sipariş almasını sağlayarak işçilik maliyetini düşürür.

Slotting’in avantajları şunlardır:

  • Ürünlerin daha verimli yerleştirilmesini sağlar.
  • Envanter görünürlüğünü iyileştirir.
  • Ürün işleme maliyetlerini düşürür.
  • İnsan hatası olasılıklarını azaltır.
  • Karmaşıklığı ortadan kaldırır.

Depo Yönetim Sistemi Nedir (WMS)?

Depo Yönetim Sistemi (Warehouse Management System), kuruluşların, malların veya malzemelerin bir depoya girdiği andan taşınana kadar depo işlemlerini kontrol etmesine ve yönetmesine olanak tanıyan yazılım ve süreçlerden oluşur. WMS'nin amacı, malların ve malzemelerin depolarda en verimli ve uygun maliyetli şekilde hareket etmesini sağlamaya yardımcı olmaktır . Bir WMS, envanter izleme, toplama, teslim alma ve yerleştirme dahil olmak üzere bu hareketleri sağlayan birçok işlevi yönetir.

SAP EWM, modifiye edilmiş bir envanter yönetim sistemi olan SAP Depo Yönetimi'nden (WM) farklı olarak yeni bir Tedarik Zinciri Yönetimi (Supply Chain Management) tabanlı Depo Yönetim Sistemi (WMS) çözümüdür.

SAP EWM Danışmanlığı Nedir?

SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi (EWM) danışmanlığı, SAP EWM modülünü kullanan işletmelerin depo yönetim süreçlerini tasarlanması, oluşturulması, geliştirilmesi ve optimize edilmesini sağlamaktadır. İşletmeler SAP EWM danışmanlığı ile SAP EWM modülünü maksimum verim alarak kullanabilir ve depo yönetimi süreçlerini sorunsuz olarak yönetebilir. Bu hizmeti veren profesyonel kişilere SAP EWM danışmanı denir.

MDP Group, tecrübeli ve uzman SAP EWM danışmanları ile birlikte SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri sunmaktadır. Depo yönetim süreçlerinin şirketler için hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Depo yönetimi süreçlerinizi verimli ve sorunsuz hale getirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.