Blog

Otomatikleştirilmiş Bireysel Öneri Sistemleri

Bir işletme için çalışanların katılımı, artan kalite ve düşen maliyetler çok önemlidir. Bu sistemler aracılığı ile iletilen öneriler kuruluşa adım adım ama sürekli iyileştirme sağlayarak rekabet üstünlüğü sağlayacaktır. Fikirlerin, talep/öneri veya şikâyetlerin ilgili birimlere kolaylıkla iletebilmesi çalışanların da motivasyonlarının her daim yüksek kalmasına olanak sağlayacaktır.

Çoğumuz şirketimizin insan kaynaklarına faydası olacağını düşündüğümüz bir fikri e-posta ile göndermişizdir. Bunlardan birçoğuna geri dönüş alınmadığından dolayı hevesimiz kırılmış ve hatta motivasyon düşüklüğüne sebebiyet vermiştir.

Yaşanan bu motivasyon düşüklüğü ise uzun vadede hem bizlere hem şirkete zarar verebilmektedir. Çalışan ile şirket arasındaki bu bağın korunmasına ve de güçlenmesine olanak sağlayan “Bireysel Öneri Sistemleri (Kurumsal Öneri Sistemi)” ise yenilikçi bir modeldir.

Bireysel Öneri Sistemi Nedir?

Bireysel Öneri Sistemi, süreçlerdeki sorunların çözümünde herhangi bir aksaklık çıktığı zaman problemin hangi birim tarafından ve nasıl çözümleneceği, taleplerin takibi ve yönetilmesi, organizasyonun iş geliştirme ve iyileştirme çalışmalarına katkı sağlayacak sistemler bütünüdür.

Otomatikleştirilmiş Bireysel Öneri Sistemlerini Neden Gereklidir?

Son yıllarda kullandığımız birçok uygulamanın ve birçok teknolojinin otomatikleşmeye başladığının hepimiz farkındayız. Yapay zekâ hepimizin hayatına bir noktadan dokunmaya başlamıştır. İşte Bireysel Öneri Sistemleri de otomatikleşerek bir adım öne çıkmaktadır. Yapay zekânın bir alt dalı olan Makine Öğrenmesi teknikleri Öneri Sistemlerine entegre edilerek, kullanıcılar tarafından girilen öneri/talep veya şikayetlerin hangi departman ile ilgili olduğunu otomatik olarak tespit eder.

Bireysel Öneri Sistemleri Şirkete ve Şirket Çalışanlarına Nasıl Fayda Sağlar?

  • İş yerinde üretim ve iş verimliliği artar.
  • Ürün ve hizmet kalitesinde iyileşmeler olur.
  • Şirketlerde kar oranı artar, maliyetler düşer.
  • Çalışanların katılımı ve motivasyonu artar.
  • Çalışanlar arasında rekabet gücü artar.

Çalışan Öneri Sistemi Nasıl Kullanılır?

  • Açık iletişimi teşvik eden bir ortamda olduğunuzdan emin olun. İnsanların fikir ve düşüncelerini özgürce paylaşabilecekleri bir ortam yaratın.
  • Öneri sistemini tüm çalışanlara açık bir şekilde anlatın. Herkesin sistemin nasıl çalıştığını ve ona nasıl erişileceğini bildiğinden emin olun.
  • Çalışanları önerilerini sunmaya teşvik edin. Bu, tanıma veya ödüller gibi teşvikleri içerebilir.
  • Önerileri izlemek için bir sistem kurun. Bu bir elektronik tablo, çevrimiçi form veya başka bir izleme sistemi olabilir.
  • Tüm önerileri okuyun ve değerlendirin. Her öneriyi objektif olarak değerlendirdiğinizden emin olun ve bir karar vermeden önce her birinin artılarını ve eksilerini tartın.
  • Öneri gönderen çalışanları takip edin. Önerilerinin ne zaman uygulandığını ve bunun organizasyonu nasıl olumlu etkilediğini onlara bildirin.
  • Önerileri için çalışanlara teşekkür ettiğinizden emin olun. Bu, geri bildirimi ve yeniliği teşvik eden bir ortam yaratılmasına yardımcı olacaktır.

Otomatikleştirilmiş Öneri Sistemleri’nin amacı kalitenin artmasını, maliyetlerin düşmesini ve şirkette oluşabilecek zararların azalmasını sağlamaktır.


Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.