Ambalajlamayı bir ürünün veya ürünlerin korunması için uygun ambalaj malzemesi ile paketlenmesi olarak tanımlayabiliriz. Ancak önemli olan kısım ambalajlama sürecinin nasıl planlanması gerektiğidir. Bu yazıda, ambalajlama planlamasının tanımına, avantajlarına ve dikkat edilmesi gereken unsurlara değindik.
İçindekiler
SAP EWM'de (Genişletilmiş Depo Yönetimi) ambalajlama planlaması, ürünlerin nakliye sırasında korunmasını sağlamanın yanısıra alan kullanımını en üst düzeye çıkaracak şekilde ürünleri düzenleyerek bir konteynır veya koli içerisindeki alan kullanımını optimize etme sürecidir. SAP EWM'deki ambalajlama planlaması özelliği, her ürünün boyutu, ağırlığı ve hacmi gibi çeşitli faktörleri ve ayrıca mevcut paketleme özelliklerini dikkate alarak belirli bir sipariş için en uygun paketleme düzenlemesini otomatik olarak oluşturmak için gelişmiş algoritmalar kullanır.
Ambalajlama planlaması, işletmelerin, ürünleri alan kullanımını en üst düzeye çıkaracak şekilde düzenleyerek konteynırların veya kolilerin içindeki alan kullanımını optimize etmelerine yardımcı olur. Bu durum belirli bir sipariş için daha az konteynır veya karton kullanılmasıyla sonuçlanır, bu da çevresel etkiyi en aza indirir.
Otomatik ambalajlama planlamasının kullanılması, nakliye operasyonlarının daha hızlı ve daha verimli olmasını sağlar. Sistemin gelişmiş algoritmaları ile işletmeler, her sevkiyat siparişi için en iyi paketleme düzenlemesini hızlı ve doğru bir şekilde belirleyebilir ve ürünleri manuel olarak paketlemek ve göndermek için gereken zaman ve çabayı azaltır.
Ambalajlama planlaması, işletmelerin konteynırların veya kolilerin içindeki alan kullanımını optimize ederek nakliye maliyetlerini azaltmalarına yardımcı olabilir. İşletmeler daha az konteynır veya koli kullanarak ambalaj malzemeleri, nakliye ve elleçleme maliyetlerinden tasarruf edebilir.
SAP EWM'de ambalajlama planlaması, paketleme ve nakliye sürecinde hata ve hasar riskini azaltmaya yardımcı olur. Sistem, ürünlerin nakliye sırasında onları koruyacak, hasar veya kırılma riskini en aza indirecek şekilde paketlenmesini sağlar. Ek olarak, otomatikleştirilmiş süreç, ürünlerin yanlış etiketlenmesi veya yanlış sayılması gibi insan hatası riskini azaltır.
SAP EWM'de ambalajlama planlamasının sağladığı verimli ve doğru nakliye süreci, ürünlerin zamanında ve iyi durumda teslim edilmesini sağlayarak müşteri memnuniyetini arttırır. Bu sayede müşteri memnuniyeti ile süreklilik sağlanarak iş hacmi arttırılır.
Ambalajlama planlamasının kullanılması, ürünlerin miktarı ve yeri hakkında doğru bilgiler sağlayarak işletmelerin envanter yönetimini iyileştirmesine yardımcı olabilir. Bu, işletmelerin envanter seviyelerini daha iyi yönetmelerine ve stok tükenmesi veya fazla stoklamadan kaçınmalarına yardımcı olabilir. Ortaya çıkabilecek olan stok hatalarının önceden önüne geçilir.
Genel olarak, SAP EWM'de ambalajlama planlamasının kullanılması, işletmelerin maliyetleri düşürerek, verimliliği artırarak ve müşteri memnuniyetini artırarak nakliye ve lojistik operasyonlarını geliştirmelerine yardımcı olabilir.
SAP EWM’de ambalajlama planlaması yaparken, en iyi sonuçları elde etmek için dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır. Bu faktörler şunları içerir:
Sevk edilecek ürünlerin özellikleri, kartonlama planlaması yapılırken dikkate alınmalıdır. Buna ürün boyutu, ağırlığı, kırılganlığı ve paketleme düzenlemesini etkileyebilecek diğer özellikler gibi faktörler dahildir.
Ambalajlama planlaması yapılırken kullanılan kolilerin özellikleri de dikkate alınmalıdır. Buna koli boyutu, ağırlık kapasitesi ve ambalaj belirtimini etkileyebilecek faktörler dahildir.
Sevk edilen ürünlerin sevkiyat gereklilikleri, ambalajlama planlaması sırasında da dikkate alınmalıdır. Bu gereklilikler; nakliye hedefi, nakliye yöntemi ve teslimat süresi gibi faktörleri içerir.
Kullanılan konteynır veya koli içindeki kullanılabilir alan, ambalajlama planlaması sırasında dikkate alınmalıdır. Bu, konteynır veya koli boyutu ve halihazırda diğer ürünler tarafından kullanılan alan miktarı gibi faktörleri içerir.
Ambalajlama planlaması sırasında paketleme düzeninin etkinliği de dikkate alınmalıdır. Bu, konteynır veya koli içindeki boş alan miktarı ve paketlenmiş ürünlerin genel yoğunluğu gibi faktörleri içerir.
Ambalajlama planlaması sırasında nakliye masrafları kadar kullanılan kartonların maliyeti de dikkate alınmalıdır. Bu, paketleme malzemelerinin maliyeti, nakliye maliyetleri ve taşıma maliyetleri gibi faktörleri içerir.
Tüm bu bilgilerden yola çıkarak avantajları ve kullanılabilirliği göz önünde bulundurulduğunda, ambalajlama planlaması, birçok açıdan fayda sağladığı gibi rahat ve düzenli bir depo yönetimi için önemli bir rol oynamaktadır.
SAP EWM Danışmanı
SAP GTS’te SPL Kontrolü (Sanctioned Party List Screening)
SAP Global Trade Services (GTS), şirketlerin uluslararası ticaret süreçlerini otomatikleştirmesine, değişen ithalat ve ihracat...
SAP HANA Smart Data Integration Nedir?
Veri, modern işletmelerin en değerli varlıklarından biridir. Ancak, bu verileri doğru bir şekilde entegre etmek ve analiz etmek, genellikle...
Depo Lojistiği Nedir?
Depo lojistiği, bir deponun günlük operasyonlarının yönetimidir. Etkili bir şekilde yönetildiği takdirde bir şirketin depo süreçlerini...
Şirketler için BT Varlık Yönetiminin Önemi
BT varlıkları, şirketlerin bel kemiğini oluşturmakta ve şirkete ait operasyonların alt yapısı için hayati önem taşımaktadır....
SAP Analytics Cloud (SAC) Nedir?
Günümüzde gelişen teknoloji sonucu artan veriler ile yönetimi zorlaşan veri yığınları oluşmaya başladı. Bu verileri anlamlı hale...
SAP’nin Yapay Zekayla Harmanı: SAP Conversational AI
“SAP Conversational AI”, Ocak 2019'dan itibaren sunulan bir SAP ürünüdür. SAP’nin sunduğu bu ürün sayesinde...
SAP ERP’nin İşletmeniz İçin 5 Faydası
SAP’yi diğer teknolojilerden ayıran en büyük özelliği, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek şirketlerin hızla değişen...
SAP Entegrasyonu Nedir?
MDP Group, hazır SAP entegrasyon paketleriyle zaman ve iş yükü tasarrufu sağlıyor.Birçok kurum, mevcut veya yeni kullanmaya başladığı...
SAP ABAP Danışmanı Nasıl Olunur?
Günümüzde işletmeler karmaşık iş süreçlerine sahiptir. İşletmeler bu iş süreçlerini basitleştirmek ve daha verimli hale getirmek için...
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.