SAP Genişletilmiş Depo Yönetimi (SAP EWM), işletmelerin depo operasyonlarını ve malzeme akış süreçlerini optimize etmelerini sağlayan güçlü bir tedarik zinciri yönetim sistemidir. Şirketlerin operasyonlarını kolaylaştırmasına, verimliliklerini artırmasına ve maliyetleri düşürmesine yardımcı olan gelişmiş özellikler ve işlevler sunar.
Bu yazımızda EWM’de Malzeme Akış Sistemi’nin ne olduğunu, kilit bileşenlerini ve faydalarını inceleyeceğiz.
İçindekiler
SAP EWM'deki bir malzeme akış sistemi, tipik olarak otomatikleştirilmiş konveyör sistemleri, tasnif ekipmanı ve otomatikleştirilmiş depolama ve geri alma sistemlerinden (AS/RS) oluşan bir kombinasyondan oluşur. Bu sistemler, depo içindeki malzemelerin hareketine gerçek zamanlı görünürlük sağlamak için SAP EWM yazılımı ile entegre edilmiştir.
Pick-to-light, put-to-light, voice picking, mobil data verileri ile birlikte kullanılabilmesinin yanı sıra çapraz sevkiyat, dalga yönetim gibi süreçler ile birlikte kullanılarak birçok iş kolunun birleştirilmesini de sağlar. Ayrıca uçtan uca tedarik zinciri optimizasyonu ve görünebilirliğini sağlamak için SAP TM, SAP ERP gibi diğer SAP modülleriyle entegre olabilir.
Malzeme akış sistemindeki temel amaç, doğru ürünün istenen zamanda uygun adrese teslim edilmesini ve tüm depo süreçlerinin maksimum verimlilik için optimize edilmesidir.
Malzeme akış sistemi, depo operasyonlarının sorunsuz çalışmasını sağlamak için birlikte çalışan birkaç bileşenden oluşur.
Depo Sipariş Yönetimi, depo siparişlerinin oluşturulmasından ve yönetilmesinden sorumludur. Malları depo içinde uygun adreslere yönlendirerek işletmelerin, müşteri siparişlerini verimli bir şekilde işlemesini ve yerine getirmesini sağlar.
Alınan işlemler, depodaki ürünlerin alınan teslimat siparişi ile depo içine alınması ve işlenmesini yönetir. Mal girişi, depolama ve kalite denetimi gibi işlevleri içerir.
Gönderilen işlemler, gönderilen teslimat siparişine istinaden ürünlerin çekme işlemlerinin tamamlanmasını, paketlenmesini ve nakliyesini yönetir. Ürünlerin müşterilere zamanında ve iyi durumda teslim edilmesini sağlar.
Envanter Yönetimi, depo içindeki envanter seviyelerinin yönetilmesinden sorumludur. Ürünlerin depo içi hareketini izler ve doğru envanterin bulunmasını sağlar.
Malzeme Akış Kontrolü, depo içindeki malzemeleri fiziksel hareketini yönetir. Ürünlerin, istenen depo adreslerine zamanında taşınmasını ve tüm depo içi süreçlerinin maksimum verimlilik için optimize edilmesini sağlar.
SAP EWM'de bir malzeme akış sistemi uygulamak, işletmeler için aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunar.
Malzeme akış sistemi, işletmelerin depo süreçlerini düzene koymalarına ve operasyonlarını maksimum verimlilik için optimize etmelerine olanak tanır. Bu sayede işçilik maliyetlerinde düşüş gerçekleşir, siparişler daha hızlı yerine getirilir ve müşteri memnuniyetinin artmış olur.
SAP EWM, depo operasyonlarına gerçek zamanlı görünürlük sağlar. Bu, işletmelerin envanter seviyelerini ve malların hareketini izlemesine ve operasyonlarındaki darboğazları belirlemesine olanak tanır.
Malzeme akış sistemi, otomatik sistem olması sebebi ile doğru ürünlerin istenen adreslere depolanması veya istenen adreslerden depodan çıkarılması konusundaki hataların önüne geçer. Bu durum, depo operasyonlarının doğruluğunu artırmasına yardımcı olur.
İşletmeler, depo operasyonlarını optimize ederek sipariş karşılama sürelerini iyileştirebilir ve hata payını doğru bir süreç yönetimi ile malzeme akış sistemi ileoptimize edip düşürebilir Bu sayede müşteri memnuniyetini artırabilir. Bu memnuniyet, müşteri sadakati oluşmasında ve iş tekrarının artması konusunda yardımcı olabilir.
Malzeme akış sistemi, işletmelerin depo süreçlerini optimize ederek, stok taşıma maliyetlerini azaltıp hataları ve israfı en aza indirerek maliyetleri düşürmelerine yardımcı olur.
Sonuç olarak, SAP EWM'de bir malzeme akış sistemi uygulamak, işletmelerin depo operasyonlarını düzene koymalarına, üretkenliklerini artırmalarına ve maliyetleri düşürmelerine yardımcı olabilir. İşletmeler, SAP EWM'nin gelişmiş özelliklerinden ve işlevlerinden yararlanarak malzeme akış süreçlerini optimize edebilir ve günümüzün hızlı tempolu iş ortamında rekabet gücünü koruyabilir.
SAP EWM Danışmanı
SAP Entegre Finansal Çözümlerin İş Süreçlerine Sağladığı Faydalar
Finansal teknolojiler, işletmelerin iş süreçlerini kolaylaştırmaya ve dönüştürmeye devam ediyor. Günümüzde firmalar, geçmişte manuel...
CarrefourSA EDI Konuşuyor
CarrefourSA, Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden biri olarak, iş süreçlerini optimize etmek ve operasyonel verimliliği artırmak...
Finans Sektöründe Dijital Dönüşüm: FinTech
Dünyanın çalışma şeklini değiştiren teknolojik gelişmeler sayesinde, finans sektörü de günümüz dijital çağına uyum sağlamak zorunda...
Kur Farkı Nedir? SAP Kur Farkı Faturası Çözümü
Yerli para biriminin yabancı para birimine göre fiyatına “kur” denir. İki para biriminin birbiriyle değiştirilmesi sırasında ortaya...
Redux Persist Nedir? Nasıl Kullanılır?
“Anlatım, ReactJS üzerinden yapılacaktır.“ Redux kullandığımız uygulamalarda, sayfa değiştiğinde, yenilendiğinde veya...
SAP Build Work Zone Nedir?
Günümüz iş dünyasında işletmeler, iş süreçlerini yönetirken birden fazla uygulama sistemleri ve parçalara ayrılmış bilgilere ulaşmaya...
SAP GTS Nedir?
Günümüzde, değişen ticaret düzenlemeleri, yasal uyumluluk, dış politikalar ve özel kurallar gibi faktörler ithalat ve ihracat alanında...
SAP Müşteri Portali Çözümü Nedir? Ne Sağlar?
Değişen tüketim alışkanlıkları ile birlikte firmalar müşterilerine daha kolay ve hızlı alışveriş deneyimi sunabilmek için...
SAP INTEGRATION SUITE’de Veritabanı Entegrasyonu Nasıl Yapılır?
Bu blog yazımızda SAP Integration Suite platformunda bir veritabanı entegrasyonu nasıl yapılır bundan bahsedeceğim.İçeriğimizi incelemeden...
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.