Blog

SAP Fiori ANALYTICAL LIST Page (ALP) Nedir?

Analytical List Page (ALP) verileri farklı açılardan analiz etmek için benzersiz bir yol sunmaktadır, verilerde derinlemesine inceleme yapmaya olanak sağlar ve bunlar tek bir ALP üzerinde yapılabilir.

 

SAP Fiori Analytical List Page

SAP Fiori Analytical List Page (ALP) Tanımı

Analitik Liste raporu veya ALP, verilerinizi hem analitik hem de liste formlarında görüntüleyen ve kullanıcının verileri çeşitli katmanlarda analiz etmesine olanak tanıyan bir fiori uygulamasıdır. İş operasyonları hakkında rol tabanlı gerçek zamanlı bilgiler sağlamak için kullanılır.

SAP Fiori Analytical List Page (ALP) Özellikleri

Birleşik tablo/grafik görünümü sayesinde verilerdeki sapmaları, anormallikleri ve ani değişimleri takip etmeyi ve gerekiyorsa da önlem almayı hızlandırır.

Görsellik ön planda olduğu için kullanıcının verileri tanıması ve istediği veriye ulaşması yönünden de kolaylık sağlar. ALP’nin sunduğu benzersiz görsellik, uygulamayı kullanmayı daha keyifli hale getirdiği için ilgili verilere ulaşmak kullanıcı açısından çok daha kolay olmaktadır.

  • ALP’nin düzeni oldukça esnektir. Görüntü kullanıcı tarafından seçilen başlık ve içerik görünümlerine göre belirlenir.
  • Sayfa başlığında kullanıcı filtre türü anahtarını kullanarak görsel filtreleme yapabilir.
SAP Fiori Analytical List Page Filtreleme
  • İçerik alanında ise kullanıcı görünüm anahtarı sayesinde karma görünüm (tablo/grafik), yalnızca grafik veya yalnızca tablo görünümünü seçebilir.
SAP Fiori Analytical List Page Görünümler
  • Analytical List Page verileri farklı grafikler üzerinde incelemek için birçok grafik seçeneği sunar.
  • KPI özelliği ile projelerinizin yönü hakkında karar vermeye yardımcı olur.
  • Verileri genel bakışta açık bir şekilde sunduğu gibi veriye özel ayrıntı sayfalarıyla da desteklenir.

Analytical List Page (ALP) Avantajları

Aslında birçok avantajından ve özelliğinden yukarıda bahsettim. Uygulama birçok maliyetten de kaçınmayı sağlar. Günümüzde iş operasyonlarını yönetmek ve veri analizi çok büyük önem taşımaktadır, bu alanda çok fazla geliştirme ve çalışma yapılmaktadır. Geliştirmelerin fazla olması maliyetleri de oldukça artırmaktadır. Analytical List Page birçok özelliğe ve veriye ulaşmayı kolaylaştırdığı ve bunu tek bir sayfada sunduğu için maliyet açısından da kullanıcı açısından da avantaj sağlar.

Analytical List Page büyük resme odaklanır, üst yöneticiler için büyük bir zaman kaybını ortadan kaldırarak hızlı bir şekilde iş operasyonlarının yönetilmesine yardımcı olur.


Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.