Blog

SAP FIORI NOTIFICATION CENTER NEDİR?

SAP Business Technology Platform Mobil Hizmetleri, zahmetsiz ve zamandan tasarrufla uçtan uca sorunsuz bir şekilde fiori ile mobil arasındaki entegrasyon sağlanır. Push notification servislerin temel mantığı sunucu üzerine gelen mesajları ilgili istemciye göndermek ve bu durumları yönetmek üzerine kuruludur. Buradaki işlemleri kendinizde hazırlayarak bir server üzerinde herhangi bir durumda istediğiniz cihaza iletmek üzere hazırlayabilirsiniz. Push bildirimleri doğrudan kullanıcının cihazına gönderilen bir mesajdır. 

SAP Fiori Notification Center

Fiori'nin en önemli özelliklerinden biri Notification Center’dır. Notification Center hayatımızın her alanında bulunan bir olaydır. Basit ve etkili bir formatta güncel ilgili bilgileri sağlayarak katılımı teşvik eder ve kullanıcıların katılımını artırır. Bildirimler, kullanıcıları zamanında veya dikkat gerektiren bir durumdan haberdar etmenin bir yoludur. Bir kuruluşun kurumsal uygulamalarında anında iletme bildiriminden yararlanacağı aşikârdır.

Giriş

Kullanıcılar, ekranın sağ üst köşesindeki zil simgesine tıklayarak bildirimlere erişebilir. Bildirimler açılır pencerede, kullanıcı çeşitli bildirimler sipariş verebilir, işlem yapabilir ve belirli bir bildirimin kaynağına gidebilir.

SAP Fiori Push Notifications Giriş

Kullanım Amacı

Kullanıcıların önem arz eden durumlardan haberdar olmaları için bildirimler kullanılır.

Aksiyon ve bilgi miktarını olabildiğince minuma indirir ama kullanıcının verilen bilginin yeterince önemli olduğunu anlayabileceği kadar bilgilendirmede bulunur.

Cevaplanabilirlik

Kullanıcılar, Daha Fazlasını Göster düğmesine basarak metne erişebilirler.

SAP Fiori Push Notifications Daha Fazlasını Göster

Bildirim Listesi

Satın alma sipariş bildirimleri listelenir. Listelenirken tarih, tür ve öncelik sırasına (en yüksekten en düşüğe) göre sıralanır.

SAP Fiori Push Notifications Bildirim Sıralama

Gruplar

Bildirimler grup halinde sıralanabilir.

Gruplanan bildirimler, sağ tarafında bulunan "X" ikonuna tıklayarak bildirim alanından silinebilir. Bu durum bildirimlerin arkasındaki süreçleri etkilemez.

SAP Fiori Push Notifications Bildirim Silme

Öğeler

Bildirim öğesi birkaç özellik içerir. Bunlar hareketler, durum, operasyonlar, başlık, altyazı, kesme, resim, yazar, okundu-okunmadı ve gezinme gibi özellikleri vardır. Hareketler kısmında kullanıcıların bildirim açılır penceresinden işlem yapmasına izin vermek için bildirimlerle ilişkilendirilir. Durumda bildirim içerisinde anlamsal simgeleri kullanarak bildirim durumunu belirtebiliriz. Dört seviyeden oluşmaktadır: kırmızı, turuncu, yeşil ve gri. Operasyonlar bir bildirim işlemi kapatılabilir. Başlık, altyazı, kesme ise kısa, anlamlı başlık sağlanır ve bir alt yazı kullanarak içeriği gösterilir. Uzun metinler ikinci satırdan sonra kesilir. Resim ve Yazar görüntüleri, baş harfleri veya simgeleri bir bildirimle ilişkilendirebilirsiniz. Gezinme, bir öğeye tıklayarak yapılmaktadır.

Bildirimler Simgesi

Listeye her yeni bildirim eklendiğinde bildirim simgesinin sağ üst köşesinde kırmızı bir sayaç gözükür. Yeni bildirimlerin sayısı görüntülenir.

Masaüstünde sayaç 1000 den fazlaysa +999 olarak mobilde ise bu durum 100 olduğunda +99 olarak gösterilmektedir. Kullanıcı, zil ikonuna tıkladığında bildirim penceresi açılır ve  ikon sıfırlanır.

SAP Fiori Push Notifications Bildirim Simgesi

Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.