Blog

SAP GTS Nedir?

Günümüzde, değişen ticaret düzenlemeleri, yasal uyumluluk, dış politikalar ve özel kurallar gibi faktörler ithalat ve ihracat alanında faaliyet gösteren şirketlerin yönetimini zorlaştırmaktadır. SAP GTS (Global Trade Services), şirketlerin küresel ticaret operasyonlarını yürütürken karşılaştığı karmaşıklıklara yardımcı olan bir çözümdür. Şirketlere iş süreçlerini yönetirken hız, verimlilik ve süreç kontrolünü sağlamalarına yardımcı olmaktadır. Bu yazımızda özellikleri ve avantajları dahil olmak üzere SAP GTS ile ilgili birçok detayı anlatacağız.

SAP GTS Tanımı

SAP Global Trade Services, şirketlerin uluslararası ticaret süreçlerini otomatikleştirmesine, değişen ithalat ve ihracat düzenlemelerine uymasına ve ticaret yönetimini iyileştirmesine yardımcı olan kapsamlı bir çözüm paketidir. Çözüm, uluslararası ticaret anlaşmaları, risk yönetimi, gümrük ve vergi yönetimine kadar tüm uluslararası ticaret sürecini destekler. Bu sayede, şirketler ithalat ve ihracat faaliyetlerini yürütürken uluslararası düzenlemelere uyma, riski izleme ve verimliliği artırma gibi birçok avantaj elde eder. Bu, şirketlerin operasyonlarını daha etkin bir şekilde yönetme imkânı bulmasına yardımcı olur.

SAP GTS Temel Araçları

SAP Global Trade Services 'in küresel ticaret süreçlerini kolay bir şekilde yürütmek için sağladığı araçlar mevcuttur.

  • Yaptırım Listesi Kontrolü

Çözüm, satış, İK, finans, satın alma ve dağıtım alanında yaptırım listesi taramasını destekler. Bu, bir işlemin kontrol geçemediği durumda, yazılımın gözden geçirmek amacıyla işlemi hemen engellemesi anlamına gelir. İş listeleri, engellenen işlemlerin çok daha verimli bir şekilde işlenmesini sağlar.

  • İhracat Yönetimi

İhracat yönetimini, daha uyumlu ve verimli hale getirmek için temel lojistik süreçlerle bağlantı kurmayı sağlar. Söz konusu lojistik süreçler, ürün sınıflandırması, ihracat lisansı yönetimi, ambargo taraması ve yaptırım listesi kontrolüdür. SAP GTS, tüm bunlarla bağlantı kurarak ihracat süreçlerinin kolay yürütülmesini destekler.

  • İthalat Yönetimi

Tıpkı ihracat yönetimi gibi temel lojistik süreçleri ile bağlantı kurarak ürün sınıflandırmasını, yaptırım listesi kontrolünü ve gümrük yönetimini destekler.

  • Gerçek Zamanlı Uyumluluk Kontrolü

Bu özellik, şirketlerin yaptırımlara, ambargolara ve ihracat kontrol yasalarına göre uyumluluk kontrollerini otomatikleştirmelerini sağlar. Bu sayede, ürünlerin en hızlı şekilde sevk edilmesini sağlar.

  • Özel Gümrük İşlemlerine Destek

SAP GTS, dahilde ve hariçte işleme, gümrük kontrolü altında işleme, geçici ithalat ve diğerleri gibi özel gümrük prosedürleri için destek sağlar. Firmaların gümrük mevzuatına uymasına yardımcı olmak ve doğru belgelerin doğru zamanda doğru makamlara sunulmasını sağlamak için tasarlanmıştır.

SAP GTS’nin Faydaları

  • İşletmelerin küresel ticaret düzenlemelerine uyum sağlamalarına yardımcı olur.
  • İthalat ve ihracat süreçlerini otomatikleştirerek hem süreci hızlandırır hem maliyeti düşürür.
  • BT maliyetlerinin azalmasına yardımcı olur.
  • Mal ve hizmet hareketlerinin gerçek zamanlı takibini sağlar.
  • Uluslararası ticaret düzenlemelerine uyumsuzluk riskini ortadan kaldırarak gümrükleme süreçlerinde yardımcı olur.

Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.