Blog

SAP Kullanıcı Deneyimi (UX) Nedir?

Dijitalleşmenin hızlı temposu, şirketlerin hızla artan verimliliğe, yüksek müşteri sadakatine ve artan rekabet gücüne ihtiyaç duymasına neden oluyor ve buna yönelik kullanıcı deneyimi stratejileri belirlemelerini gerektiriyor. SAP Kullanıcı Deneyimi, şirketlere insan-makine etkileşimleri, gelişmiş görselleştirmeler ve gerçeğe dayalı karar vermelerini sağlayan kapsamlı bir kullanıcı deneyimi yönetme imkânı sunar. Bu yazıda, SAP’in sunmuş olduğu SAP Kullanıcı Deneyimi ile ilgili detayları ele aldık.

SAP Kullanıcı Deneyimi (UX) Tanımı

SAP Kullanıcı Deneyimi (UX), şirketlerin müşterileri ve çalışanları için mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini oluşturmasına yardımcı olmak için SAP tarafından geliştirilen kullanıcı merkezli tasarım araçları, hizmetleri ve süreçleri paketidir. SAP UX, hem görsel olarak çekici hem de kullanımı kolay, kullanıcı dostu arayüzler oluşturmaya odaklanır. SAP UX'in amacı, müşteri memnuniyetini artıran, verimliliği artıran ve iş sonuçlarını yönlendiren sezgisel, kişiselleştirilmiş ve ilgi çekici kullanıcı deneyimleri yaratmaktır. Böylece, şirketlerin müşteri ve çalışanların ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre uyarlanmış uygulamalar oluşturmasına olanak tanır.

SAP UX Stratejilerini Sınıflandırma

  • Kullanıcı Odaklı Tasarım

Bu yaklaşım, kullanıcı deneyiminin tüm tasarım kararlarının merkezinde olmasını sağlamaya odaklanır. SAP uygulamalarını tasarlarken ve oluştururken kullanıcı ihtiyaçlarını, tercihlerini ve davranışlarını dikkate alır.

  • Kurumsal Çapta Tasarım Düşüncesi

Tasarım ekiplerini bireysel uygulamaların ötesinde düşünmeye ve şirketi bir bütün olarak kucaklamaya teşvik eder. Tasarımcılar, kararlarının yalnızca bireysel kullanıcıları değil, tüm kuruluşu nasıl etkilediğini düşünmelidir.

  • Deneyime Dayalı Çözümler

Kullanıcı deneyiminin sezgisel, tutarlı ve verimli olmasını sağlamaya odaklanır. Bu, kullanıcının bağlamına ve hedeflerine göre uyarlanmış çözümler oluşturmak için en iyi tasarım uygulamalarından yararlanmayı içerir.

  • Sonuca Dayalı Tasarım

Belirli iş sonuçlarına hitap eden çözümler yaratmaya odaklanır. Yalnızca kullanıcı deneyimini değil aynı zamanda kuruluşun iş ihtiyaçlarını ve hedeflerini de dikkate alır.

  • Uyarlanabilir Tasarım

Bu yaklaşım, esnek, ölçeklenebilir ve değişen iş gereksinimlerine uyum sağlayabilen çözümler tasarlamaya odaklanır. Değişeb kullanıcı ihtiyaçlarına hızla uyum sağlayabilen ve yanıt verebilen çözümler oluşturmak için makine öğrenimi, yapay zeka ve bulut bilgi işlem gibi teknolojilerden yararlanır.

SAP UX Faydaları Nelerdir?

  • Gelişmiş kullanıcı deneyimi sunarak kullanıcıların sistemde daha kolay gezinmesine ve etkileşimde bulunmasına imkân tanır. Böylece, kullanıcılar ihtiyaç duydukları özelliklere ve bilgilere hızla erişim sağlar.
  • Daha sezgisel ve kullanıcı dostu bir deneyim sunarak, kullanıcıları görevlerini daha hızlı tanımlanmasını sağlar. Bu sayede, maliyetler düşer ve verimlilik artar.
  • SAP'nin kullanıcı deneyimi, kullanıcıların daha etkili bir şekilde iş birliği yapmasına olanak tanır. Bu, bir ekibin görevlerini kolaylaştırmaya ve departmanlar arasında iş birliğini geliştirmeye yardımcı olur.
  • Kullanıcıların sisteme erişimini kolaylaştırarak bilgi bulmak için gereken süreyi azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, engelli kullanıcıların da sisteme erişmesini kolaylaştırır.

SAP Fiori ile Yeni Nesil Kullanıcı Deneyimi

SAP Fiori, şirketlerin UX stratejilerini uygulayabilmesi amacıyla SAP tarafından geliştirilmiş bir araçtır. Başka bir ifadeyle, SAP'nin kullanıcı deneyimi stratejisine dayalıdır ve tüm SAP yazılımları için modern bir kullanıcı deneyimi sağlar.

SAP Fiori uygulamaları mobil, masaüstü ve tablet cihazlarda mevcuttur ve SAP'nin iş çözümleriyle kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu sayede, bağımsız olarak platformu herhangi bir cihazda kullanmak mümkün hale gelmektedir.

Özetle, Fiori uygulamasının en önemli özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Platform, farklı cihaz tiplerini ve boyutlarını desteklemektedir.
  • Rol tabanlı yapısı sayesinde kullanıcılar kendileri ile ilgili olan uygulamalar üzerinde çalışır.
  • Karmaşık işlem kodlarını sadeleştirir. Bu sadece, ekrana yalnızca gerekli alanlar bulunur. Bu özellikleri sayesinde kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.

Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.