Blog

ABAP Cloud İçin ATC Kontrolü

On-premise ortamdan buluta geçiş sürecinde, merkezi ABAP test kokpiti (ATC) kalite kontrolünü sağlamak için ATC'nin bulut tabanlı kullanımını sağlayan temel yetenekler sunuldu. Bu yetenekler arasında, ATC Yapılandırıcı uygulaması ile yapılandırmayı ve özel ATC kontrol değişkenlerinin yönetimini içeren önemli özellikler bulunmaktadır.

SAP BTP, ABAP ortamı 2311 (Kasım 2023 sürümü) ile artık buluttaki ATC ile on-premise  sistemlerdeki geliştiriciler arasındaki uzaktan geliştirici senaryosu da etkinleştirildi.

ATC Developer Scenario in the cloud

On-premise SAP sistemi üzerindeki ABAP geliştiricileri artık SAP BTP'nin sağladığı merkezi ATC kontrol sisteminden ATC kontrollerini kullanarak geliştirme sürecinde kodlarını kontrol edebilir ve gerektiğinde istisnalar talep edebilirler.

ÖN KOŞULLAR

Merkezi ATC Kontrol Sistemi (Cloud)

SAP BTP'ye erişim sağlayarak ABAP ortamına giriş yapabilir ve ABAP ortamındaki on-premise  sistemlerle iletişim kurmak için RFC ve SAP Cloud Connector kullanılır. Özel Kod Geçiş Entegrasyonu (SAP_COM_0464) iletişim senaryosuna dayalı bir iletişim düzenlemesi oluşturmanız gerekmektedir.

TEKNİK KURULUM

Merkezi ATC Kontrol Sistemi (Cloud)

On-premise sistemlerdeki geliştiricilerin, buluttaki merkezi ATC kontrol sisteminin uzaktan ATC kontrol varyantını kullanarak kodlarını kontrol etmelerini sağlamak için ABAP Test Cockpit – Reference Check System Inbound Integration iletişim senaryosuna dayalı bir iletişim düzenlemesi oluşturulması gerekir.

Bunun için SAP BTP, ABAP ortamında SAP Fiori başlatma panelinde oturum açılması gerekir. Communication Management bölümünde Communication Arrangement kutucuğu seçilir ve SAP_COM_0936 senaryosunu kullanılarak yeni bir iletişim düzenlemesi oluşturulur. Communication System ve Object Provider girilir. İletişim Sistemi önceden, İletişim Sistemi kutucuğu altında Inbound Only olarak tanımlanmalıdır. Object Provider, SAP_COM_0464 iletişim senaryosuna dayalı olarak on-premise sisteminizin entegrasyonuna yönelik iletişim düzenlemesinde belirtilir.

On-premise Sistem Kontrolü

Geliştirici senaryosunun on-premise kontrol edilen bir sistemde yapılandırılması için (temel ayarlar altındaki ATC işleminde), buluttaki merkezi ATC kontrol sistemi bağlantısını ve ilgili referans ATC kontrol varyantına girilmesi gerekir.

Bunu yapmak için buluttaki merkezi ATC kontrol sistemine RFC hedefinin SM59 işleminde önceden oluşturulması gerekir.

Kaynak Kodunun Kontrol Edilmesi

Eclipse için ABAP geliştirme araçlarında on-premise bir sistemde varsayılan sistem kontrolü varyantını kullanarak kod üzerinde ATC'nin çalıştırılması yeterlidir. (Context menu, choose Run As > ABAP Test Cockpit).

Release Etmeden Önce Request’in Kontrol Edilmesi

Buluttaki merkezi ATC kontrol sistemi sayesinde taşıma talepleriniz için yayınlanmadan önce uzaktan ATC kontrolleri de gerçekleştirebilirsiniz.

Hızlı Düzeltmelerin Kullanılması

Bulutta merkezi bir ATC kontrol sistemi kullanırken, on-premise sistemdeki kaynak kodunuz için Eclipse'e yönelik ABAP geliştirme araçlarındaki hızlı düzeltmeleri de uygulayabilirsiniz. (Hızlı düzeltmeler SAP S/4HANA 1809 ve sonrasındaki sürümlerde desteklenir).

SAP ABAP Danışmanlığı


Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.