Blog

Banka Entegrasyonu Nedir?

İşletmelerden bireylere kadar herkes günden güne gelişen dijital dünyada yerini almaktadır. Teknoloji ile birlikte dijital dönüşümün bir parçası olmaya hazırlanan kuruluşlar verimliliklerini artırmak için çeşitli yollara başvurur. Verimliliği artırmanın temel yollarından biri ise işletmelerin maliyet ve harcamalarından geçmektedir. Bir işletme, finans ve muhasebe alanlarını kontrol altına aldığında iş süreçlerindeki verimliliğini de maksimize etmeye başlar.

Banka entegrasyonu, açık bankacılık ile birlikte işletmeler için önemli hale gelen bir gündem olmuştur. Banka entegrasyonu, işletmelerin sahip olduğu tüm banka hesaplarına ait hesap hareketlerini ERP, CRM, muhasebe gibi sistemlerine otomatik olarak aktarması ve tek bir platformda yönetmesidir. Dijital dönüşümün bir parçası olan Banka entegrasyonu nedir, ne işe yarar ve özellikleri nelerdir gibi Banka Entegrasyonuna dair pek çok bilgiyi detaylıca inceleyelim.

Banka Entegrasyonu Nedir?

Açık bankacılık ile birlikte hayatımıza giren banka entegrasyonu, işletmelerin operasyonel süreçlerinde banka hesaplarıyla ilgil ihtiyaçlarına yönelik gerçekleştirilen entegrasyonlardır. Banka entegrasyonu ile işletmeler banka hesaplarını başka bir platform üzerinden yönetebilir veya banka hesap verilerini başka bir platforma aktarabilmektedir. 

Banka hesap hareketi entegrasyonu, işletmelerin banka hesaplarındaki hesap hareketliliğini muhasebe, ERP gibi yazılım çeşitlerine otomatik olarak aktarılmasını sağlamaktadır. Otomatik aktarma işlemini yaparken var olan tüm bankaları tek bir platformda sunarak tek tip veri haline getirir. Sonrasında bu verileri API yardımı ile muhasebe veya ERP gibi yazılım çeşitlerine aktararak güvenli işlem seçeneği sunar.

Banka entegrasyonu, işletmelerin ödeme ve tahsilat zamanı geldiğinde, işlemlerin banka bakiyelerine otomatik olarak geçmesini ve varlıkların anlık olarak takibinin yapılmasını sağlamaktadır. İster kurumsal ister bireysel olsun, zaman tasarrufu yaparak işlem kolaylığı avantajı sunmaktadır. Banka Entegrasyonu işlemi sayesinde ön muhasebe ve banka hesapları gibi işlemler eş zamanlı olarak yönetilebilmektedir.

Banka Entegrasyonu Ne İşe Yarar?

Günümüz iş dünyasında her ölçekten şirketlerin birden fazla banka hesapları bulunmaktadır. Bu banka hesaplarını ayrı ayrı uygulama ve cihazdan yönetmek zaman kaybına ve hatalar meydana  gelmesine neden olur. Banka entegrasyonu, kuruluşlarda var olan tüm banka hesap ve hareketlerini istedikleri platform üzerinden izleyip kontrol altına alarak kuruluşların yükünü büyük ölçüde azaltmaktadır.

Banka entegrasyonu ile hesap hareketlerini anlık olarak görüntüleme, bakiye yönetimi, tek bir cihaz üzerinden hesap kontrolü ve gereken durumlarda hesap bilgilerini paylaşma gibi kolaylıklar mümkündür. Ayrıca banka entegrasyonu, kişi ve kuruluşlar nerede olursa olsun tek bir cihaz üzerinden tüm hesap hareketlerini yönetebilmektedir. Böylece, kurumlar zamandan tasarruf sağlarken dijital dönüşümün bir parçası olan verimliliği de maksimize etmiş olur. Verimliliğin arttığı bir işletmede ise iş süreçleri pratikleşir ve çalışan motivasyonu yükselir. Bu nedenle, büyük/küçük her türlü ölçekten firmaların ve bireylerin banka entegrasyon teknolojisini kullanması, onları dijital dünyanın bir parçası haline getirerek günümüz dünyasına adapte etmesini sağlar.

Banka Entegrasyonunun Avantajları

Teknoloji ile birlikte iş süreçlerini kolaylaştıracak ve otomatikleştirecek birçok çözüm ortaya çıkıyor. Bu çözümlerden biri, banka hesap hareketleri entegrasyonudur. Banka entegrasyonu, işletmelere otomatik veri girişi, hatasız veri işleme, tek platformda banka süreçlerini yönetme, güncellik gibi birçok fayda sağlar.

Otomatik Veri Girişi

İşletmeler, her gün birden fazla banka hesabı arasında geçiş yapmakta, ERP sistemlerine veri girişi yapmakta ve finansal iş süreçlerini yönetmektedir. Banka entegrasyonu, manuel olarak veri girişi yapmadan tüm bankalardaki bilgileri otomatik olarak ERP ve üçüncü parti yazılımlara aktarmaktadır. Bu sayede çalışanların iş yükü azalmakta ve verimliliği artmaktadır.

Hatasız Veri İşleme

Finansal süreçlerde verilerin doğru olması oldukça önemlidir. Banka entegrasyonu sunduğu otomasyon sayesinde verilerin hatasız bir şekilde aktarılmasını ve veri doğruluğunun artırılmasını sağlamaktadır.

Tek Platformda Bankacılık İşlemlerini Yürütme

Banka entegrasyonu, banka hesaplarındaki tüm hareketlerin tek bir platformda toplanmasını ve aynı zamanda tüm hesapların takip edilmesini sağlar. İşletmeler, bu sayede zaman kaybının önüne geçerken hesapları kolay bir şekilde takip etme fırsatı elde eder.

Banka Entegrasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Türkiye ve Avrupa'nın entegrasyon alanında en tecrübeli ekiplerinden birine sahip olan MDP Group, işletmelerin banka entegrasyonu ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunmaktadır. MDP Group, banka hesaplarınızı ERP (SAP, Oracle, Logo) ve 3. parti platformlar ile entegre edebilmenizi sağlamaktadır. Banka entegrasyonu ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • SAP Banka Entegrasyonları: SAP ile 20+ bankanın tek bir API üzerinden entegre edilmesi sağlar.
  • SAP e-Ödeme: Banka hesaplarınızı SAP sistemi üzerinden yönetebilmenizi sağlar.
  • SAP e-Hesap Özeti: Banka hesap hareketlerinizi SAP üzerinden takip edebilmenizi sağlar.
  • SAP VakıfBank Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP Cari Hesap Bakiyesi Sorgulama Entegrasyonu
  • SAP Halkbank Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP Finansbank Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP TEB Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP Ziraat Bankası Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP İşbankası Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP HSBC Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP QNB Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP Akbank Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP Garanti Hesap Hareketleri Entegrasyonu
  • SAP Yapıkredi Hesap Hareketleri Entegrasyonu

Benzer
Bloglar

Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.