Değişen tüketim alışkanlıkları ile birlikte firmalar müşterilerine daha kolay ve hızlı alışveriş deneyimi sunabilmek için yarışmaktadır. Bulunduğunuz sektörde öncü bir firma haline gelebilmeniz için müşteri ihtiyaçlarını ve isteklerini doğru bir şekilde saptamanız ve yenilikleri yakından takip etmeniz gerekir. Rekabetçi piyasa şartlarında alıcılar kendilerini özel hissettiren, satın alma kolaylığı ve kişiye özgü imkanlar sunan firmaları daha sık tercih ederler. Bu nedenle müşterilerin mevcut sipariş durumunu takip edebildiği, ödemeleri / faturaları yönetebildiği, hesap özetlerini görüntüleyebildiği ve ürün bilgilerini alabildiği satıcılara yönelme ihtimali çok daha yüksektir.
Bu alandaki firma ve müşteri ihtiyaçlarını önceden tespit eden MDP Group, SAP ile doğrudan haberleşebilen bir web uygulaması geliştirdi: SAP Müşteri Portali Çözümü.
İçindekiler
SAP Müşteri Portali Çözümü, firmaların ilgili bilgileri güvenlik önlemleri dahilinde müşterileriyle paylaştığı bir web uygulamasıdır. Kullanıcılar uygulama üzerinden faturalarını, sipariş / ürün bilgilerini, kredi durumlarını, mevcut indirimleri ve diğer tüm gerekli bilgileri takip edebilirler. Müşteri Portali, müşterilerinize 7/24 kesintisiz ve güvenli erişim imkanı sunar.
Bu uygulama sayesinde alıcılar, tek bir web ekranı üzerinden ihtiyaç duyduğu her şeyi çevrimiçi olarak görüntüleyebilir ve aksiyon alabilirler. Kullanıcılar portal üzerinden kendileri için özel olarak belirlenen fiyatlar ve ürünler üzerinden istedikleri adette sipariş verebilir, satın aldıkları ürünlerin sipariş durumlarını kontrol edebilir.
SAP Müşteri Portali çözümü, hem B2B hem de B2C senaryolara uygun olarak yönetilebilen SAP Cloud Platform üzerine inşa edilmiş bir uygulamadır. Portal, kullanıcı dostu arayüzü ile web ekranı üzerinden kullanılmaktadır.
Müşteriler için, ilk olarak SAP üzerinden bir admin kullanıcısı oluşturulur. Admin kullanıcısı kendisine iletilen mailde bulunan kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapar. Sisteme giriş yaptıktan sonra doğrudan şifre güncelleme ekranına yönlendirilir. Güçlü şifre mekanizmasına uyum sağladıktan sonra SAP üzerinden kendisine atanmış olan ürünleri ve yine bu müşteriye özel fiyatlandırma bilgilerini görür. SAP sistemi üzerinde fiyatlandırma ya da ürün listesinde meydana gelebilecek herhangi bir değişiklik anlık olarak müşteri tarafına yansır.
Admin kullanıcısı kendi sistemine alt kullanıcılar ekleyebilir ve kullanıcıları için çeşitli roller belirleyebilir. Bu roller alt kullanıcıların ürünler için sipariş verebilme, görüntüleyebilme veya güncelleme yapabilme gibi rollerini kapsar. Bu sistem üzerinden verilecek sipariş için ödeme, mutlaka gerekli güvenlik önlemleri kullanılarak yapılır. Müşteri kendisinin ve alt kullanıcılarının verdiği siparişi izleyebilir. Ekstreleri ve faturaları görüntüleyebilir, siparişleri için kullanacağı haftalık veya aylık sevkiyat takvimleri oluşturabilir. Alt kullanıcıların yanı sıra herhangi bir müşteri, kendi SAP tarafında bulunan alt şubelerini sisteme ekleyebilir ve her şube için admin kullanıcısı atayabilir. Şubeler kendi içerisinde bulunan sistemlerine yukarıda anlatılan özelliklerle devam eder. Ana şube yetkilisi alt şubelerin işlemlerini ve siparişlerini takip edebilir.
Sistem yöneticileri ise sisteme kaydolmuş müşterilerin hesabını dondurabilir, sevkiyat takviminde yapılacak olan değişikliği onaylayabilir veya yapılacak değişiklik mümkün değilse yine doğrudan SAP tarafından gelen verilerle farklı bir sevkiyat günü önerebilir. Müşteri sistemi içerisinde bulunan admin, kullanıcılarını ve şubelerinin bilgilerini görüntüleyebilir. Yine sistemde bulunan kişi ana şube veya alt şubelerin siparişlerini görüntüleyebilir.
SAP Müşteri Portali çözümünü kullanan iş ortakları aldıkları hizmet ile ilgili değerlendirmelerini de uygulama üzerinden gerçekleştirerek yönetici paneline aktarabilir. Portal, anlık mesajlaşma özelliğiyle firma ve müşteri arasında gerçek zamanlı ve hızlı bir iletişim kurar. Böylece müşterilerle firmalar arasında güçlü ticari köprüler kurulmuş olur.
Web uygulamamızın diğer uygulamalardan farkı; SAP ile haberleşmede hiçbir entegrasyon sistemi kullanmaması ve SAP sistemi üzerinde müşteriler için belirlenmiş olan ürünler ve fiyatlar değişirse bu değişimlerin yine web sayfasında müşteriler tarafından anlık olarak görüntülenebilmesidir. Aynı zamanda müşteriler vermiş oldukları siparişlerin faturalarını ve ekstrelerini yine bu sistem üzerinden görüntüleyebilirler.
Müşteri Portali, SAP ile doğrudan entegrasyon sağlarken kullandığı mikro servis yapısıyla SAP tarafından gelen veri ne kadar fazla olursa olsun yapılacak işlemlerin en kısa sürede tamamlanmasını sağlar. Aranılan bir ürün ya da kategori çok hızlı bir şekilde bulunur. Kullanıcının verileri SAP’den alması için ek bir entegrasyon gerektirmez, yapacağı işlem türüne göre SAP tarafında bulunan bilgileri anlık olarak ekranına yansır. Bununla birlikte basit ve şık arayüz tasarımı sistem yöneticisinin ve müşterilerin işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapmasına büyük bir katkı sağlar.
SAP Müşteri Portali çözümümüz hakkında daha fazla bilgi almak ve çözümümüzü kullanmaya başlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazılım Geliştiricisi
Azure Adapter’ın SAP Integration Suite’de Rolü
Microsoft Azure Nedir?Microsoft Azure, Microsoft'un bulut bilişim platformudur ve 2010 yılında kullanıma sunulmuştur. Şirketlerin ve...
SAP’nin Yapay Zekayla Harmanı: SAP Conversational AI
“SAP Conversational AI”, Ocak 2019'dan itibaren sunulan bir SAP ürünüdür. SAP’nin sunduğu bu ürün sayesinde...
Şirketler için BT Varlık Yönetiminin Önemi
BT varlıkları, şirketlerin bel kemiğini oluşturmakta ve şirkete ait operasyonların alt yapısı için hayati önem taşımaktadır....
5 Adımda SAP e-Muhasebe Fişi Çözümü
E-Defter uygulamasına tabi mükelleflerin, Muhasebe Fişlerini muhafaza etmeleri zorunludur. Muhasebe Fişlerinin elektronik ortamda ne şekilde...
İşletmeler Dijital Dönüşüm Yolculuğunun Neresinde?
Dijital dönüşüm, tüm şirketlerin büyümesinde önemli bir adımdır. Dijital dönüşümün amacı, işletmenizin daha başarılı olmasını...
ABAP on Cloud Nedir?
SAP, iş dünyasında dijital dönüşümü hızlandırmak için sürekli yenilikler yapmakta. Bu yeniliklerden biri de ABAP on Cloud platformu....
SAP Business Technology Platform (SAP BTP) Özellikleri
SAP Business Technology Platformu, SAP bulut iş uygulamalarını geliştirmenize, özelleştirmenize olanak tanıyan açık bir platformdur.SAP BTP,...
E-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bu blog yazımızda elektronik fatura başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt vereceğiz.E-Fatura Nedir?E-Fatura, elektronik ortamda hazırlanan...
Yazılım Varlık Yönetimi Nedir?
Genellikle Software Asset Management (SAM) olarak adlandırılan Yazılım Varlık Yönetimi, yaşam döngülerinin tüm aşamaları boyunca...
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.