Değişen tüketim alışkanlıkları ile birlikte firmalar müşterilerine daha kolay ve hızlı alışveriş deneyimi sunabilmek için yarışmaktadır. Bulunduğunuz sektörde öncü bir firma haline gelebilmeniz için müşteri ihtiyaçlarını ve isteklerini doğru bir şekilde saptamanız ve yenilikleri yakından takip etmeniz gerekir. Rekabetçi piyasa şartlarında alıcılar kendilerini özel hissettiren, satın alma kolaylığı ve kişiye özgü imkanlar sunan firmaları daha sık tercih ederler. Bu nedenle müşterilerin mevcut sipariş durumunu takip edebildiği, ödemeleri / faturaları yönetebildiği, hesap özetlerini görüntüleyebildiği ve ürün bilgilerini alabildiği satıcılara yönelme ihtimali çok daha yüksektir.
Bu alandaki firma ve müşteri ihtiyaçlarını önceden tespit eden MDP Group, SAP ile doğrudan haberleşebilen bir web uygulaması geliştirdi: SAP Müşteri Portali Çözümü.
İçindekiler
SAP Müşteri Portali Çözümü, firmaların ilgili bilgileri güvenlik önlemleri dahilinde müşterileriyle paylaştığı bir web uygulamasıdır. Kullanıcılar uygulama üzerinden faturalarını, sipariş / ürün bilgilerini, kredi durumlarını, mevcut indirimleri ve diğer tüm gerekli bilgileri takip edebilirler. Müşteri Portali, müşterilerinize 7/24 kesintisiz ve güvenli erişim imkanı sunar.
Bu uygulama sayesinde alıcılar, tek bir web ekranı üzerinden ihtiyaç duyduğu her şeyi çevrimiçi olarak görüntüleyebilir ve aksiyon alabilirler. Kullanıcılar portal üzerinden kendileri için özel olarak belirlenen fiyatlar ve ürünler üzerinden istedikleri adette sipariş verebilir, satın aldıkları ürünlerin sipariş durumlarını kontrol edebilir.
SAP Müşteri Portali çözümü, hem B2B hem de B2C senaryolara uygun olarak yönetilebilen SAP Cloud Platform üzerine inşa edilmiş bir uygulamadır. Portal, kullanıcı dostu arayüzü ile web ekranı üzerinden kullanılmaktadır.
Müşteriler için, ilk olarak SAP üzerinden bir admin kullanıcısı oluşturulur. Admin kullanıcısı kendisine iletilen mailde bulunan kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapar. Sisteme giriş yaptıktan sonra doğrudan şifre güncelleme ekranına yönlendirilir. Güçlü şifre mekanizmasına uyum sağladıktan sonra SAP üzerinden kendisine atanmış olan ürünleri ve yine bu müşteriye özel fiyatlandırma bilgilerini görür. SAP sistemi üzerinde fiyatlandırma ya da ürün listesinde meydana gelebilecek herhangi bir değişiklik anlık olarak müşteri tarafına yansır.
Admin kullanıcısı kendi sistemine alt kullanıcılar ekleyebilir ve kullanıcıları için çeşitli roller belirleyebilir. Bu roller alt kullanıcıların ürünler için sipariş verebilme, görüntüleyebilme veya güncelleme yapabilme gibi rollerini kapsar. Bu sistem üzerinden verilecek sipariş için ödeme, mutlaka gerekli güvenlik önlemleri kullanılarak yapılır. Müşteri kendisinin ve alt kullanıcılarının verdiği siparişi izleyebilir. Ekstreleri ve faturaları görüntüleyebilir, siparişleri için kullanacağı haftalık veya aylık sevkiyat takvimleri oluşturabilir. Alt kullanıcıların yanı sıra herhangi bir müşteri, kendi SAP tarafında bulunan alt şubelerini sisteme ekleyebilir ve her şube için admin kullanıcısı atayabilir. Şubeler kendi içerisinde bulunan sistemlerine yukarıda anlatılan özelliklerle devam eder. Ana şube yetkilisi alt şubelerin işlemlerini ve siparişlerini takip edebilir.
Sistem yöneticileri ise sisteme kaydolmuş müşterilerin hesabını dondurabilir, sevkiyat takviminde yapılacak olan değişikliği onaylayabilir veya yapılacak değişiklik mümkün değilse yine doğrudan SAP tarafından gelen verilerle farklı bir sevkiyat günü önerebilir. Müşteri sistemi içerisinde bulunan admin, kullanıcılarını ve şubelerinin bilgilerini görüntüleyebilir. Yine sistemde bulunan kişi ana şube veya alt şubelerin siparişlerini görüntüleyebilir.
SAP Müşteri Portali çözümünü kullanan iş ortakları aldıkları hizmet ile ilgili değerlendirmelerini de uygulama üzerinden gerçekleştirerek yönetici paneline aktarabilir. Portal, anlık mesajlaşma özelliğiyle firma ve müşteri arasında gerçek zamanlı ve hızlı bir iletişim kurar. Böylece müşterilerle firmalar arasında güçlü ticari köprüler kurulmuş olur.
Web uygulamamızın diğer uygulamalardan farkı; SAP ile haberleşmede hiçbir entegrasyon sistemi kullanmaması ve SAP sistemi üzerinde müşteriler için belirlenmiş olan ürünler ve fiyatlar değişirse bu değişimlerin yine web sayfasında müşteriler tarafından anlık olarak görüntülenebilmesidir. Aynı zamanda müşteriler vermiş oldukları siparişlerin faturalarını ve ekstrelerini yine bu sistem üzerinden görüntüleyebilirler.
Müşteri Portali, SAP ile doğrudan entegrasyon sağlarken kullandığı mikro servis yapısıyla SAP tarafından gelen veri ne kadar fazla olursa olsun yapılacak işlemlerin en kısa sürede tamamlanmasını sağlar. Aranılan bir ürün ya da kategori çok hızlı bir şekilde bulunur. Kullanıcının verileri SAP’den alması için ek bir entegrasyon gerektirmez, yapacağı işlem türüne göre SAP tarafında bulunan bilgileri anlık olarak ekranına yansır. Bununla birlikte basit ve şık arayüz tasarımı sistem yöneticisinin ve müşterilerin işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapmasına büyük bir katkı sağlar.
SAP Müşteri Portali çözümümüz hakkında daha fazla bilgi almak ve çözümümüzü kullanmaya başlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazılım Geliştiricisi
SAP Entegre Finansal Çözümlerin İş Süreçlerine Sağladığı Faydalar
Finansal teknolojiler, işletmelerin iş süreçlerini kolaylaştırmaya ve dönüştürmeye devam ediyor. Günümüzde firmalar, geçmişte manuel...
SAP Signavio Process Intelligence Nedir?
SAP Signavio Process Transformation Suite’in bir ürünü olan SAP Signavio Process veri odaklı değişime odaklanan bir çözümdür....
SAP Business Technology Platform (SAP BTP) Nedir?
Farklı uygulamalar ve analitik teknolojiler sayesinde satış, müşteri memnuniyeti veya verimlilik gibi faktörlere dair yoğun bir bilgi akışı...
SAP Fiori: Konseptler ve En İyi Uygulamalar
SAP Fiori Nedir? SAP Fiori, SAP uygulamalarını geliştirmek için kullanılan bir tasarım dili ve kullanıcı deneyimi (UX) yöntemidir. SAP...
5 Adımda SAP Envanter Takip Çözümü
Şirketlerin envanter yönetimi konusundaki başarısı, kazancını ve büyüme hızını doğrudan etkilemektedir. Üretimin sistematik ve düzenli...
Yeni Normal Hayatın Başrol Oyuncusu Dijital Dönüşüm
Dijital Dönüşüm Nedir? Dijital Dönüşüm, işletmelerin ve çalışanlarının, stratejisini, planlarını, çalışma...
SAP Leonardo Nedir?
SAP'nin Leonardo Platformu Hakkında Bilmeniz Gereken Her ŞeySAP Leonardo, SAP tarafından sunulan blockchain, IoT, analitik, büyük veri ve...
SAPUI5’i Tanıyalım
SAPUI5, herhangi bir tarayıcı ile çalışan, Javascript, CSS ve HTML5 tabanlı bir UI (kullanıcı arayüzü) teknolojisidir. UI, kullanıcının...
e-İrsaliye Nedir? SAP e-İrsaliye Çözümü Hakkında Merak Edilenler
Nakliyesi gerçekleşen ürünlerinizin takibini kolaylaştıran sevk irsaliyesi nedir? Yaygınlaşan e-Dönüşüm çözümleriyle pek çok...
Mailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.